Хокеистката Мария Руневска донесе първото отличие на България на Зимните

...
Хокеистката Мария Руневска донесе първото отличие на България на Зимните
Коментари Харесай

Мария Руневска донесе първо отличие за България от игрите в Лозана

Хокеистката Мария Руневска донесе първото отличие на България на Зимните юношески олимпийски игри в Лозана (Швейцария). Бронзът е първи орден за страната ни от тези конгреси.

14-годишната българка беше част от третото звено в състава на " сините ", който приключи на трето място в шампионата по хокей на лед 3 по 3 след триумф с 6:4 (4:0, 2:1, 0:3) в днешния дребен край против отбора на " кафявите ".

„ Нашият тим е доста обединен. Подкрепяме се постоянно и играем дружно. Имахме доста загуби преди този мач. Не се забавлявахме на леда и треньорката ни споделиха: Бъдете себе си, играйте и се забавлявайте. Победата ще си пристигна сама “, това съобщи пред Боряна Тончева Мария Руневска след мача за бронзовите медали, в който българката вкара първото попадение.

Съотборнички на играещата в Славия българка бяха Синдре Йозер (Турция), Валери Кристман (Швейцария), Ана Кот (Полша), Мирън Фой (Великобритания), Зузана Добяшова (Словакия), Яна Крашенинина (Русия), Мая Щобер (Германия), Регина Мецлер (Унгария), Каролина Хенгелмюлер (Австрия), Ники Шарп (Австралия) и вратарките Юна Кузама (Япония) и Ая Петерсен (Дания).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР