Хофенхайм се върна на победния път в Бундеслигата, след като

...
Хофенхайм се върна на победния път в Бундеслигата, след като
Коментари Харесай

Хофе се върна към победите след шоу на Баумгартнер

Хофенхайм се върна на победния път в Бундеслигата, откакто се наложи с 3:1 над Кьолн в семейството си от 28-ия кръг. Възпитаниците на Алфред Шройдер нямаха триумф в 7 следващи мача, само че през днешния ден взеха безапелационно трите точки, а героят на вечерта бе Кристоф Баумгартнер, който означи първите два гола в мача в 11-ата и 46-ата минута, а по-късно асистира за третото попадение на Стивен Цубер в 48-ата минута. Почетното попадение за гостите осъществя Флориан Кайнц в 60-ата минута.

Хофенхайм стартира мача по-силно и в 11-ата минута Якоб Бруун Ларсен получи дълъг пас отляво, той с едно допиране насочи топката към точката на дузпата, а там Баумгартнер се вклюи от задна позиция и означи за 1:0.

В 26-ата минута Кьолн остана в понижен състав, откакто Себастиан Борнау извърши жестоко нарушаване. Първоначално съдията Феликс Брих му даде жълт картон, само че след сигнал от ВАР, той промени решението си и картонът стана червен.

В 42-ата минута домакините можеха да удвоят преднината си само че гол на Баумгартнер не бе зачетен след интервенция на ВАР поради засада.

В началото на втората част обаче Баумгартнер въпреки всичко удвои головата си сметка, засичайки с глава центриране на Роберт Сков.

Две минути по-късно резултатът стана типичен. Този пък Баумгартнер пусна извеждащ пас за Цубер, който се възползва и означи за 3:0.

В 50-ата минута обаче и домакините останаха с 10 души на терена, откакто Бенджамин Хубер получи втори жълт и червен картон.

" Козлите " се възползваха от това и първо в 60-ата минута понижиха изоставането си с гол на Кайнц, а в 77-ата минута можеха да вкарат и втори гол и съществено да върнат интригата, само че Марк Ут пропусна дузпа.

В последна сметка Хофенхайм удържа преднината си и се поздрави с триумфа, като след този мач отборът има 39 точки и излезе на 7-ото място в таблицата. Кьолн пък се намира на 11-ото място с 34 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Бундеслига 28 кръг, сряда 27 май  Хофенхайм 3:1краен резулат  Кьолн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР