"Ходовете с изключването на трима представители на "Атака" от парламентарната

...
"Ходовете с изключването на трима представители на "Атака" от парламентарната
Коментари Харесай

Ако трябва да се актуализира коалиционното споразумение, може да стане по взаимно съгласие

"Ходовете с изключването на трима представители на "Атака " от парламентарната група на "Обединени патриоти " в Народното събрание беше изцяло обосновано предвид на тяхното държание. Конфликт в групата няма, работи обикновено. Диалогът сред НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация е на положително равнище ". Това сподели пред БНР Искрен Веселинов, съпредседател на патриотичната парламентарна група и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация, който е номиниран от локални организации за кмет на Русе, само че следва кандидатурата му да бъде публично оповестена. Попитан по тази тематика, Веселинов отговори: "Всичко е допустимо " и посочи, че е допустимо и не той да е претендентът.

Днес ще бъде първото съвещание на парламентарната група за новия сезон, на което ще бъдат конкретизирани целите ѝ. По думите на Веселинов би могло да има преформулиране на съдружното съглашение, в случай че някои от поставените тематики го изискват. "На процедура ние приказваме за неизпълнени цели в подписаните документи с ГЕРБ, само че в случай че нещо изисква актуализиране на това съглашение, то може да стане по взаимно единодушие ", разясни депутатът.

Той уточни като съществени цели за патриотите размера на пенсиите, наложителното предучилищно обучение и поемането на разноските за това от страната, концепцията на Каракачанов за циганските общности, въвеждането на военно образование и на родинознание в учебните заведения.

По-рано денем министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че поддръжката на „ Атака “ за държавното управление остава макар изключването на партията от редиците на обединението „ Обединени патриоти “.

„ Това, че те се карат между тях, не е вест. Няма да се меся в техните вътрешни връзки. Поотделно с тях съм в прелестни връзки “, означи министър-председателят.

„ Знам, че Волен Сидеров със своята поддръжка към днешна дата е част от поддръжката, която има държавното управление в Народното събрание “, добави Борисов и акцентира, че не желае да разяснява, защото водачът на "Атака " е от по-дълго време от него в политиката. Той посочи, че постоянно се чува със Сидеров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР