Ходжата на село Краище, община Белица, Исмаил Исмаилчев е заловен

...
Ходжата на село Краище, община Белица, Исмаил Исмаилчев е заловен
Коментари Харесай

Хожда подкара колата без книжка, а когато ченгетата го спряха...

Ходжата на село Краище, община Белица, Исмаил Исмаилчев е хванат да кара без брошура и си разрешил да насочва закани към полицейски чиновници, за това сигнализираха поданици на Краище, потресени от отношението му по време на инспекцията.

Ходжа Исмаил е спрян за инспекция от полицейски патрул в следобедните часове в петък. Управляваният от него лек автомобил „ Фолксваген Голф” е спрян на входа на селото, в региона на бензиностанция „ Бея “, написа "Струма ".

При поискване на съответните документи той не е показал шофьорска брошура. В хода на инспекцията униформените му създали забележка, че кара, без да е удостоверил, че е дееспособен лидер, а нарушителят си разрешил да ги заплаши, че ще има последици за тях, в случай че го глобяват.

Ходжата е арестуван и отведен в полицията.

Местни разясняват, че ходжа Исмаил години наред кара, само че споделиха, че няма по какъв начин да знаят дали е дееспособен лидер. Допълниха обаче, че ходжата е измежду най-уважаваните хора в селото. Той е прочут с дарбата си да бае, да отблъсква отрицателни въздействия и да скапва вълшебства.

Според съселяните на ходжата пред вратата му постоянно има хора, които се нуждаят от помощ и той откликва на всеки, без значение на вяра.

Това не е първият сигнал против ходжата на Краище, че кара без брошура. Поставяни са и питания дали законът важи за всички, или хора с избрани позиции са над закона.

Междувременно той отхвърля изрично да е карал автомобила. Признава обаче, че няма шофьорска брошура и е имал пререкания с полицейския патрул.

„ Нещата са малко пресилени. Имахме малко пререкания, само че не съм обидил или заплашвал никого. Нямам шофьорска брошура и не шофирам”. На въпрос за какво тогава е бил зад кормилото, ходжата дава отговор: “Бях спрял с колата, не съм бил зад волана”.

На идващ въпрос кой е карал, отговорът още веднъж е колеблив: “Колата беше спряла, а аз бях до колата”, и по този начин и не стана ясно кой в действителност е карал.

На запитване за какво е арестуван, ходжа Исмаил дава отговор, че служителят на реда се опитал да го засегне, обидил го и се скарали. В края на диалога отхвърли, че кара години наред, без да има документ за дееспособност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР