Ходили ли сте с деца на море? Ако да, значи

...
Ходили ли сте с деца на море? Ако да, значи
Коментари Харесай

Море + куче = щура ваканция

Ходили ли сте с деца на море? Ако да, значи имате визия в общи линии какво значи, а точно никаква отмора и очите на четири във всички направления. С куче на море е съвсем същото, тъй като животното тича, скача, вълнува се и има своите потребности, които ние би трябвало да задоволяваме.

Въпреки цялата лудница, обвързвана с ходенето на море с домашния любим, мнозина избираме да не се отделяме от четириногото си другарче и желаеме да го водим с нас на всички места. Ако сме подготвени да рискуваме, да забравим за същинския смисъл на думата отмора и да заведем кучето си на море, то дано го създадем готови.

Плажната чанта


Нашата чанта за плаж е значима, само че тази на кучето даже още повече. Освен документите му, в нея би трябвало да сложим и купичка и няколко бутилки вода, тъй като поради пясъка, сигурно ще би трябвало да я сменяме постоянно. Да не забравяме и за кучешките бисквитки, които да даваме като премия, когато ни слуша, както и храна, и купичка за храна, в случай че считаме да изкараме през целия ден на плажа.

 Снимка 367937

Но това надалеч не е всичко, тъй като продължаваме със листата с такъми като слънцезащитни артикули, хавлия, както и чорапчета, с цел да предпазим възглавничките от горещия пясък, в случай че има деликатни лапи. Ако ще взимаме играчка, дано да е гумена, с цел да се забавляваме с нев и във водата.

Идентификацията

Дори и кучето ни да има микрочип, в случай че плануваме да вървим на плаж (същото важи и за планината), е целесъобразно да сложим спомагателна идентификация, като медальон или значка с наши данни и така нататък Както означават и от Hola, по този метод, даже и да се изгуби, ще бъде по-лесно да го намерим.

Правилата


Въпреки че през последните години броят на плажовете, които разрешават кучетата, се е нараснал, значимо е да се осведомяваме авансово дали е позволено за кучета да посещават определения от нас плаж.

 Снимка 367940

Времето

Въпреки че можем да прекараме целия ден на плажа с най-хубавия ни другар на четири лапи, съветваме началото на деня (до 11:00 ч.) и в края на деня (след 17:00 ч.). В тези времеви изрезки ще избегнем несъразмерната топлота и потокът от хора ще бъде по-малък. Така ще имаме по-голяма независимост да тичаме по пясъка и да се къпем в морето.

Водата

Трябва да се внимава с водата, изключително в случай че има медузи или таралежи. Ако морските условия не са безвредни (знамената ще покажат), по-добре е да пропуснем плажа за един ден, изключително в случай че косматото ни другарче е от тези, които се къпят на мига, щом видят водата.

 Снимка 367936

Но не всички кучета обичат водата. Ако и нашето спада към тази група, не трябва да го насилваме да влиза, тъй като ще го стресираме. Къпането не е единственото развлечение на плажа въпреки всичко.

Чистотата

За да се насърчи положителното взаимно престояване на плажа сред кучета и хора, е значимо като притежатели на домашни любимци да почистваме след кучето си, както го вършим (ако го правим) и в града. Трябва да си носим торбички за екстременти и да се уверим, че са компактно завързани, когато ги оставяме в кофа или резервоар.

 Как да създадем разходките с кучето по-приятни
Наръчник за разходките с кучето

Някои съществени правила, за които да се замислим

След плажа

 Снимка 367939

Когато се приберем вкъщи след осъществявания с игри и занимания плажен ден, с чиста вода би трябвало да отстраним остатъците от сол и пясък от козината на домашния любим, което ще помогне да предотвратим появяването на сърбеж и кожни раздразнения.

Важно е да ревизираме обширно ушите на четириногия ни другар, с цел да се уверим, че в тях не е останала вода или пясък. Ако след плажа кучето разклаща главата си и чеше ушите си упорито, би трябвало да се консултираме с нашия ветеринарен доктор, преди да е развило съществено ушно инфектиране.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР