Ходещ робот е част от визията на Ford за това

...
Ходещ робот е част от визията на Ford за това
Коментари Харесай

Ходещ робот скоро ще може да доставя пратки до вратата

Ходещ робот е част от визията на Ford за това по какъв начин самостоятелните му транспортни средства ще могат да доставят колета в бъдеще. Роботът, прочут като Digit, планиран и издигнат от Agility Robotics, върви изправен на два крайници, върви нагоре и надолу по стълбите и може да носи пакети с тегло до 40 паунда, т.е. почти 18 кг.

Digit може да е методът, по който Ford ще позволи един от най-големите проблеми, пред които са изправени колите, които се употребяват от компании като Dominos и компанията за доставка на храна Postmates - по какъв начин ще се получават доставки от самостоятелни коли до входната врата.

"Както научихме в пилотните си стратегии, не постоянно е комфортно хората да излизат от домовете си, поради пакети, също и за компаниите поражда стеснение при изпълняването на свои лични услуги за доставка. Ако можем да помогнем на хората да се концентрират по-малко върху логистиката за осъществяване на доставки, те ще могат да употребяват времето и напъните си за неща, които в действителност се нуждаят от тяхното внимание ", съобщи доктор Кен Вашингтон, основен софтуерен шеф на Ford пред Medium.

Ford планува бъдеще, в което роботът Digit ще бъде част от самостоятелно транспортно средство, което може да доставя пици, колета или други продукти. Иновативният робот ще бъде програмиран да придвижва доставки от самостоятелното транспортно средство до входната врата или точното местонахождение на крайната дестинация. Ford и Agility Robotics към момента изследват по какъв начин ще става координираната връзка сред Digit и самостоятелния автомобил при спънка, която блокира вратата или при смяна в адреса на доставката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР