Ходенето за гъби и ходенето на избори имат, всъщност, доста

...
Ходенето за гъби и ходенето на избори имат, всъщност, доста
Коментари Харесай

Отровните двойници в българския политически гъбарник

Ходенето за гъби и ходенето на избори имат, в действителност, много общи неща – изключително в България. И в двата случая би трябвало да се внимава за отровни двойници. Малко да се объркаш и животът ти може да се обърка генерално.

Сред гъбите, зелената мухоморка е най-отровният двойник. Сред българските политически партии имаме сходна, въпреки и относително дребна: Партия на зелените. Тази партия, състоящ се общо взето от един човек, е необятно известна в тесни кръгове с това, че най-вече поддържа огромни анти-екологични дела. Онези зелени, които избавиха Пирин, Рила, пробват се да спасят Черноморието – те не са тези. Спасяващите природата са в синьо-зелената коалиция.

Интересното в българския политически гъбарник е, че има не една, а две червени мухоморки. Едната, несъмнено, е Българска социалистическа партия, която е токсичен двойник на цивилизования социализъм. Защото цивилизованият социализъм – това е грижа за слабите, правдивост за работещите, битка против олигархията. А не – да викаш по „ джендърите “, да гледаш с влажни очи квартални диктари като Виктор Орбан и да славославиш Кремъл.

Другата алена мухоморка е двойник на самата Българска социалистическа партия – АБВ на Първанов, дегизирана за тези избори с името Коалиция за България, което пък име беше до неотдавна дегизировката на самата Българска социалистическа партия.

Стремящите се към Европарламента български „ патриоти “ са също двойници. Какво патриотично има в тяхното заемане на страната на Русия при съвсем всеки спор сред Европа, където сме ние и Русия, където не сме? „ Консерваторите “ пък нямат нищо общо с Уинстън Чърчил и Маргарет Тачър, само че имат доста общо с Бенито Мусолини и военачалник Франко.

Най-големият токсичен двойник е обаче ГЕРБ – двойник както на „ синята концепция “, по този начин и на „ дясното “. Защото „ синята концепция “ е българският блян към европейски метод на живот, ще рече – мир, ред, правдивост и властта да не краде. Колко ГЕРБ поддържа реда и по какъв начин властта не краде – сещате се сами. „ Дясно “ на собствен ред значи: дребна страна, която не си вре пипалата на всички места, само че обезпечава ред и сигурност за гражданите; власт, която обезпечава на жителите обективни условия за развиване, като да вземем за пример – да не пристигна някой локален партиен главатар и да ти вземе бизнеса; и не на последно място – прилични маниери и положително образование. Къде въобще е тук ГЕРБ?

И въобще да не разтварям дума, до каква степен „ демократична “ – т.е. вярваща в свободата на индивида – е племенно-корпоративната организация Движение за права и свободи.

В българския политически гъбарник, става известно, най-видимите партии са отровни двойници. При вглеждане, несъмнено, даже у нас виждаме, че са налични и оригиналите на множеството от тези двойници. Има и същински зелени, и същински сини, и същински родолюбци, и същински либерали, че даже и – ядливи социалисти. Намирането им и гласуването за тях е това, което ще би трябвало да свършим след няколко дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР