Ходенето в продължение дори само на 15 минути може да

...
Ходенето в продължение дори само на 15 минути може да
Коментари Харесай

Как да намалим желанието за сладко?

Ходенето в продължение даже единствено на 15 минути може да помогне на хора с наднормено тегло да преодолеят моментно непреодолимо предпочитание за висококалорични сладки храни, съобщи Ройтерс, базирайки се на резултатите от малко австрийско проучване.

Проучването на експерти от университета на Инсбрук е обхванало 47 души с наднормено тегло на междинна възраст 28 години.
Изследователите са следили по какъв начин 15-минутно вървене върху бягаща пътека с движение, което задоволително да бъде заловен рейс, само че не и да аргументи задъхване, въздейства върху непреодолимото им предпочитание да похапнат сладко. Поведението на участниците е било съпоставено с това на човеци от контролна група, които през същия интервал от време не са правили нищо.

Експериментът е посочил, че при участниците, които са ходили върху бягащата пътека, непреодолимото предпочитание за сладко значително понижава.

Резултатите от проучването демонстрират, че ходенето може да се употребява като тактика против моментния неизпълним вкус за нездравословни изкушения.

Тренировката работи като когнитивна стимулация, която отвлича хората от натрапчивата мисъл за храна.

Ако човек се приучи да върви постоянно, когато изпита непреодолимо предпочитание да похапне нещо, това също може да му помогне да съблюдава здравословно самоограничение от нездравословни храни, изясняват психолози в съпътстващите изследването мнения.
 Thinkstock
Според Световната здравна организация близо 2 милиарда души по света са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване, което ги излага на нараснал риск от преждевременна гибел, дихателни проблеми, сърдечносъдови заболявания, диабет, високо кръвно налягане, фрактури и психически проблеми.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР