Ходът на Европейската централна банка (ЕЦБ) за намаляване на лихвените

...
Ходът на Европейската централна банка (ЕЦБ) за намаляване на лихвените
Коментари Харесай

Тръмп бесен на ЕЦБ, навреждала на икономиката на САЩ

Ходът на Европейската централна банка (ЕЦБ) за понижаване на лихвените проценти и рестартиране на по-голяма стратегия за тласъци провокира бърза реакция от Белия дом, като американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ЕЦБ подбивала цената на еврото и " наврежда американския експорт ", оповестява " Ройтерс ".

" Европейската централна банка, настоящи бързо, понижава лихвите с 10 базисни пункта. Те се пробват и съумяват в обезценяването на еврото против МНОГО мощния $, навреждайки американския експорт... А Федералният запас стои, и стои, и стои. Те получават възнаграждение за заемане на пари, до момента в който ние плащаме рента! ", написа Тръмп в " Туитър " към половин час след известието за подхванатата политика от ЕЦБ.

Агресивният ход на ЕЦБ, който включва възобновяване на изкупуванията на облигации на стойност 20 милиарда евро месечно, което ще продължи за неопределен срок, ще добави спомагателен напън върху Федералния запас за понижаване на лихвите на съвещанието му идната седмица.

Въпреки че намаляването на лихвата с четвърт процентен пункт се очакваше всеобщо преди съвещанието на ЕЦБ, степента на хода във Франкфурт прави случая по-завладяващ, добавяйки напън за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати и поддържане посредством обменни курсове, които въздействат върху цената на американския експорт - казусът, бележит от Тръмп.

Съветникът по търговията в Белия дом Питър Наваро разяснява пред Fox Business Network, че предстоящото понижение от четвърт процентен пункт на лихвата от Федералния запас през идната седмица, било " незадоволително " с цел да поддържа американския стопански напредък.

" Трябва да погледнете какво тъкмо сториха европейците преди малко. Трябва да сте в сходство с това ", уточни Наваро.

Големите централни банки в света, както и отговарящите за паричната политика на Китай, в този момент са в световен кръг от облекчения, която стартира в ефир на конкуренция, до момента в който политиците водят борби за това по какъв начин да пренапишат разпоредбите за интернационална търговия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР