Ходът на делото Иванчева сякаш се променя, предвид случилото се

...
Ходът на делото Иванчева сякаш се променя, предвид случилото се
Коментари Харесай

Преобръща ли се вече делото Иванчева или сагата тепърва ще се заплита?

Ходът на делото " Иванчева " като че ли се трансформира, поради случилото се на съвещанието тази заран.
Две основни неща станаха факт, съобщи кореспондент на Actualno.com. Първо, беше изслушан очевидец, който даде показания в интерес на един от тримата обвинени - някогашният кмет на " Младост " Петко Дюлгеров. На първа инстанция той получи 12 години затвор, в качеството му на медиатор при искане на рушвет от страна на Десислава Иванчева и нейната заместника Биляна Петрова. Сега обаче очевидецът, който се оказа съседка на Дюлгеров, съобщи на една от посочените от прокуратурата дати, на която се твърди, че Дюлгеров се е срещнал с предприемача Александър Ваклин, такава среща не се е състояла. Причината – Дюлгеров бил в жилището на свидетелката. Там той правил фотоси на теч на вода, който повреждал жилището му. С него имало и други хора, очевидно специалисти по ВиК.
По това време свидетелката не си е била у дома, Дюлгеров е бил посрещнат от татко ѝ, който по-късно ѝ обяснил какво се е случило.
Вторият основен миг е приемането на експертиза по отношение на СРС за две записани срещи от 2018 година. Те са основни за тезата на прокуратурата за желан рушвет. Експертите на Министерство на вътрешните работи обаче споделиха пред съда, че записите са негодни да се прави относително съпоставяне на гласовете и коя имитация от кого е казано.
След това прокуратурата изиска съдът да изиска информация от деловодната система за назначението на правосъдния състав по случая. Причината – изказвания на Биляна Петрова за операция на избора. Петрова фактически изрече такава теза – детайлности ТУК, само че пред съда акцентира, че тезата ѝ е кардинална – за опцията системата да бъде пробита. Припомняме, че това беше заключено и от одит на самата система, а някогашният правосъден министър Христо Иванов зададе остри въпроси към Висш съдебен съвет поради това – детайлности ТУК!
Адвокатът на отбраната – Николай Хаджигенов, също възрази против настояването на прокуратурата: „ Прави се опит за шиканиране на процеса ”. Според него, става въпрос за изказано мнение и че към момента мястото на процеса е в правосъдната зала, а не по медиите.
В последна сметка съдът разреши информация, като се аргументира, че това би било и инспекция за законността на състава и на първа инстанция и даде 30 минути отмора.
Днес, 3 юли, се чака, че може да е последното съвещание по шумното дело, само че има и аварийни дати - 6 и 7 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР