ход на жилищен блок в Добрич се превърна в музей.

...
ход на жилищен блок в Добрич се превърна в музей.
Коментари Харесай

Жилищен блок в Добрич се превърна в музей

ход на жилищен блок в Добрич се трансформира в музей. Портрети на най-великите персони на България и репродукции на исторически събития красят стените.

Тихомир Иванов е трансформирал входа на жилищния си блок в самобитна изложба на славата. Портрети на най-великите персони на България и репродукции от значими исторически събития са грижливо подредени по стените. Идеята му хрумнала непринудено за националния празник 3 март през 2017 година, осведомят от.

От входа на четириетажната постройка по ул. „ Любен Каравелов” в Добрич те посрещат Райна Княгиня, Васил Левски, Хаджи Димитър и редица други национални герои. На фронталната стена до гордо спуснатия трикольор са подредени съществени моменти от родната история, а по пътя нагоре следваш върховите спортни достижения, донесли неопровержима популярност на България.

На въпроса за какво е решил да подреди сходна експозиция, 40-годишният мъж дава отговор простичко: „ Ами заслужават! Тези хора са си дали живота за България! Аз съм патриот. Обичам всичко българско, на първо място. Няма място, няма континент, в който да не мога да отида да работя – имам другари на всички места. Реших обаче да остана в България”.

Тихомир признава, че блокчето наподобява неугледно, когато унаследява един от жилищата в него преди 3 години. „ Входът беше доста зарязан, неизмазан. Реших да го направя нещо друго от другите входове”, споделя той.

И го реализира дружно с необикновеното си интериорно решение за наслада на съседите. „ Много ми харесва, тъй като дава нюанс и хубаво настроение”, разяснява един от тях - 90-годишният Съби Георгиев.

Тихомир е задоволен, че има деца, които демонстрират интерес, а родителите им – мотив да описват.

Любимият воин на Тихомир е Ильо челник освен поради невероятната биография на 93-годишния бунтовник, именуван още „ последният хайдутин”, само че и поради величествената му външност.

Младият мъж има проекти и за останалото пространство във входа, където ще подреди портретите на известни български артисти и артисти, а последният етаж е непокътнат за неповторимите родни забележителности.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР