Хоакин Гусман (Ел Чапо) близо четвърт век е глава на

...
Хоакин Гусман (Ел Чапо) близо четвърт век е глава на
Коментари Харесай

Наследник на Ескобар заравял живи враговете си

Хоакин Гусман (Ел Чапо) близо четвърт век е глава на най-големия наркокартел в света. Дребосъкът, както е прякорът му, е вторият най-влиятелен необут след Пабло Ескобар, само че за разлика от Краля на кокаина, той няма да отърве решетките.

Ел Чапо бе хванат през 2017 година, откакто два пъти се опита да избяга и да се върне назад в Мексико. А през ноември 2018 стартира процеса против него и очевидците на закононарушенията му се множат с всеки минал ден.

Но може би най-страшни са показанията на някогашния му телохранител, който няколко пъти с очите си е виждал, по какъв начин Дребосъка прави убийства. Исаяс Валдез Риос е хванат от полицията през 2014 година, само че едвам по-късно се съгласява да спомага на управляващите, с цел да заловен Ел Чапо.

За боса той стартира да работи като телохранител през 2004 година, а преди този момент бил част от спецчастите на мексиканската войска. По думите му, през 2006 или 2007, в бърлогата на Ел Чапо бил доведен мъж от картела Tijuana. По тялото му към този момент се виждали следи от тормоз с гореща ютия.

Гусман държал заложника няколко дни и на два пъти се опитвал да го разпита. Накрая поръчал на прислужниците си да изкопаят гроб. Стрелял по него, само че не го умъртвил. Бутнал го в гроба и гледал по какъв начин подчинените му го погребват жив.

Валдез вижда и по какъв начин двама членове на Zetas, различен противников клан, били измъчвани към три часа, след което Ел Чапо още веднъж поръчал да бъде изкопана яма, само че този път на дъното й да бъде разпален огън. След като прострелял двамата мъже, ги бутнал в пламъците и декларирал, че желае всичко да изгори и костица да не остане от тях.

Гусман поръчал и убийството на Валдез, тъй като неправилно го обвинил в кражба на пари. Но отдръпнал тази заповед, откакто схванал, че телохранителят му не е взимал никакви пари.

Обвинението ще завърши със своите очевидци в понеделник, а по-късно ще пристигна ред на отбраната на Ел Чапо.

Тяхната версия е, че Гусман е натопен от различен наркодилър – Исмаел Замбада. Не е ясно дали Дребосъкът ще свидетелства в своя отбрана. Ако юристите му не съумеят – Ел Чапо ще остане до живот в пандиза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР