HMRC обяви нови правила, които засягат хора, които използват популярни

...
HMRC обяви нови правила, които засягат хора, които използват популярни
Коментари Харесай

Ще бъда ли обложен с данък, ако продавам неща в eBay и Vinted? Обяснени нови правила на HMRC

HMRC разгласи нови правила, които засягат хора, които употребяват известни уеб страници за печелене на пари като eBay, Vinted и Airbnb.

Идва като част от репресиите против избягващите налози. Но какво тъкмо се трансформира и визира ли ви? От 1 януари онлайн платформите към този момент са инструктирани да записват какъв брой пари вършат хората и да ги рапортуват на HMRC.

Тези цифрови платформи би трябвало да регистрират приходите на продавачите до януари 2025 година Преди това HMRC трябваше да изиска достъп към тази информация. Въпреки това, не всички автоматизирано ще споделят данните си. Онлайн платформите ще би трябвало да предават информация единствено в случай че продавате 30 или повече продукта годишно и имате общи доходи над еквивалента на €2000 (в момента към £1700).

Но в случай че печелите по-малко от това не значи безусловно, че не е належащо да плащате налог. Можете да спечелите £1000 спомагателен приход всяка данъчна година дружно с постоянната си работа - това е известно като вашата надбавка за търговия.

Ак...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР