HMD Global мести центъра за събиране на информация в ЕвропаСтремим

...
HMD Global мести центъра за събиране на информация в ЕвропаСтремим
Коментари Харесай

Важна промяна при телефоните Nokia

HMD Global мести центъра за събиране на информация в Европа

„ Стремим се да представяме най-новите версии на операционната система Android по-бързо от всеки различен производител ”, споделя Юхо Сарвикас (снимка: HMD Global)

Съхранението на данни за активацията и действието на телефоните Nokia към този момент ще се прави в Европа, оповестиха от GMD Global – компанията, която предлага на пазара устройствата с именития бранд.

За да укрепи сигурността на данните, HMD Global си партнира с консултантската компания CGI и Гугъл Cloud и реалокира центъра за данни за телефоните Nokia в Гугъл Cloud Region в Хамина, Финландия. Това ще докара също до повишение на скоростта и качеството на актуализациите, доставяни за телефоните Nokia, увериха от компанията.

Чрез потребление на технологии за разбор на данни и машинно образование на Гугъл Cloud, в комбиниране с експертизата на CGI в облачните данни, HMD Global дава обещание да усъвършенства преживяването за почитателите на Nokia по света.

Първите смарт телефони на Nokia, които стартират да съхраняват данни в новия център, ще бъдат новите модели – Nokia 4.2, Nokia 3.2 и Nokia 2.2, като данните от по-ранните модели ще бъдат мигрирани към Хамина след актуализацията на Android Q, която е планувана по-късно тази година, а процесът ще приключи през 2020 година

„ Решихме да си партнираме с CGI и Гугъл Cloud за нашите възходящи потребности от предпазване на данни и увеличение на вложенията в нашия европейски дом ”, съобщи Юхо Сарвикас, основен продуктов шеф на HMD Global.

По-рано HMD даде обещание, че всеки Nokia смарт телефон, включен в програмата Android One, ще получава постоянни актуализации за сигурността в продължение на 3 години, дружно с актуализациите на операционната система за 2 години. „ Стремим се да представяме най-новите версии на операционната система Android по-бързо от всеки различен производител ”, сподели Юхо Сарвикас.

Всеки Nokia смарт телефон, включен в програмата Android One, ще получава постоянни актуализации за сигурността в продължение на 3 години (снимка: HMD Global)

С преместването на центъра за данни във Финландия HMD Global се придържа към всички използвани европейски ограничения и законодателство в региона на сигурността, включително регламенти за дискретност на данните на Европейски Съюз, като да вземем за пример Общия правилник за отбрана на данните (GDPR).

„ Искаме да останем отворени и транспарантни за това по какъв начин събираме и съхраняваме данни за устройствата и желаеме да подсигуряваме, че хората ще схванат за какво и по какъв начин тези данни се употребяват, с цел да подобрят работата на телефоните им. Тази смяна има за цел да удостовери нашето заричане към почитателите за чист, сигурен и настоящ Android, с акцент върху сигурността и неприкосновеността на персоналния живот посредством нашите сървъри за данни във Финландия ”, акцентира Юхо Сарвикас.

Тъй като Гугъл набира 100% от световното си годишно ползване на електрическа енергия от възобновими източници, платформата на Гугъл Cloud не дава отговор единствено на потребностите на софтуера и данните на HMD Global, а също по този начин подсигурява, че решението е изцяло стабилно, добави Ева Форс, ръководещ шеф на Гугъл Cloud в Северна Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР