Хлябът поскъпна в няколко града на страната. Причината е повишаване

...
Хлябът поскъпна в няколко града на страната. Причината е повишаване
Коментари Харесай

Хлябът поскъпна в няколко града

Хлябът нарастна в няколко града на страната. Причината е повишение на цената на брашното.
Преди дни министърът на земеделието и храните Румен Порожанов съобщи, че е почнал диалози с шефовете на комерсиалните вериги в страната. по-високата изкупна цена на пшеницата и повишаването на природния газ са главните фактори за повишение на цената на насъщния, разгласи на 13 септември земеделският министър.

Според хлебопроизводителите, с изключение на по-високите изкупни цени на пшеницата съображение за по-скъпия самун дава и повишението на минималната работна заплата.

В Пловдив цената на хляба се усили с 20%, а в Пазарджик нарастването е с 30 стотинки, заяви още Нова телевизия.

" Вдигна се брашното и от там към този момент се получи повишаване на хляба. Също нарастна токът, газта и това са разноски, които би трябвало да се избият. Ще гледаме почти да оцелеем ", съобщи хлебопроизводителят Димитър Козинарски.

Новата годишна продукция е с нова цена. Ако на тържищата до преди два месеца звук пшеница е коствала 300 лв., в този момент тя се търгува за 350, признават зърнопроизводителите.

" Вследствие на аномалии в разнообразни райони на Европа и света имаме по-малко произвеждане, международните тържища реагираха. Пшеницата е борсова стока ", сподели ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов.

Опасенията на потребителите са, че след повишаването на хляба, ще скочат и цените на останалите храни и артикули.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР