Хлябът поскъпна средно с около 20, 27-28% през месеците октомври,

...
Хлябът поскъпна средно с около 20, 27-28% през месеците октомври,
Коментари Харесай

Хлябът е скочил средно с около 28%

Хлябът нарастна приблизително с към 20, 27-28% през месеците октомври, ноември и декември. Това сподели Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борси, в изявление за  " Фокус “.

" От началото на годината в действителност е нищожно изменението и като цяло във всички храни имаме едно стабилизиране в нивата, само че то се дължи на пониженото търсене и на оптимизацията на пазара, защото имаме доста мощна конкурентна среда, която притиска цените, в това време – понижено търсене. Независимо от това, че цените на ресурсите бутат от горната страна, имаме сега едно релативно успокоение. Казвам релативно, защото никога няма равновесно пазарно ниво. Хлябът – приказваме всеобщо, общоприетият самун на 800 грама, има едно изменение с 5 стотинки от началото на годината “, уточни той.

Според Владимир Иванов погрешно се тиражира, че от началото на годината има огромно повишаване.

" Това просто не е правилно. Поскъпването стана от септември до декември, само че на процедура в последния месец мога да го окачествявам като един спокоен месец, релативно равновесие – отново споделям релативно, защото равновесието на пазара ще се добие и единствено тогава, когато забележим постоянен енергиен пазар, предвидима цена на ток, предвидима цена на енергоресурси, като газ, бензин и горива. Предвидима цена. Съответно торове и препарати нарастнаха внезапно, надлежно фуражи. Всичко това се отразява на цялата земеделска система, няма по какъв начин да няма повишаване нагоре “, означи Иванов.

Всичко зависи от равновесието на пазара на ток, предвижда той. Ако там забележим равновесни цени и в този момент идното очакване на понижението на цената на газа, може да чакаме известно стабилизиране, добави Владимир Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР