Хлябът от пълнозърнесто брашно помага за намаляване на теглото и

...
Хлябът от пълнозърнесто брашно помага за намаляване на теглото и
Коментари Харесай

Този хляб предпазва от диабет

Хлябът от пълнозърнесто брашно оказва помощ за понижаване на тежестта и защищава от появяването на диабет, атеросклероза и прибързано стареене. Това споделя диетологът Михаил Гинзбург, съобщи dariknews.bg.

" Ако човек избира ръжен или пълнозърнест самун, тогава въглехидратите се усвояват постепенно и човек е утолен за дълго време. Такъв самун оказва помощ за понижаване на общия калориен банкет, защищава от наддаване на тегло и болести, свързани с възрастта. Той е предварителна защита на диабета, атеросклерозата и преждевременното стареене. Много положително нещо е хлябът с добавка на семена и овесени ядки. Насища тялото с протеини, витамини от група В, както и минерали като калий, магнезий и селен ", споделя Гинзбург.

Според него хлябът може да провокира и противоположен резултат. " Хлябът е доста забавен артикул. Той може да бъде потребен и нездравословен. Зависи само от какво е изработен този самун. Ако е от брашно от най-голям клас, неведнъж пресято, от което са отстранени съвсем всички фибри, той ще се всмуква прекомерно бързо. Това е храна с висок гликемичен показател. Твърде бързото асимилиране на въглехидратите води до внезапно повишение на кръвната захар и метаболитни нарушавания. Ако човек яде подобен самун има риск от наддаване на тегло и развиване на диабет, атеросклероза ", добави диетологът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР