Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС, категоричен е

...
Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС, категоричен е
Коментари Харесай

Хлябът няма да поевтинее и с намален ДДС

Хлябът няма да поевтинее, в случай че се понижи Данък добавена стойност, безапелационен е министърът на финансите Владислав Горанов.

Сегашната данъчна система е достигнала един баланс на съответствие, който хората възприемат, и се е получило релативно добре, означи финансовият министър по време на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, което преглежда предлагането на Българска социалистическа партия за понижаване на Данък добавена стойност на хляба и медикаментите. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оферират 5% Данък добавена стойност за съществени хранителни артикули - самун, мляко, месо и яйца и 9% за медикаментите. Движение за права и свободи на собствен ред предложи освен понижаване на Данък добавена стойност на хляба, а и на всички хранителни артикули, което щяло да докара до по-голяма конкурентоспособност на бранша.

Както може да се чака ръководещите са твърдо срещу.

Идете в Гърция и вижте какво стана там след понижаване на Данък добавена стойност - нищо не стана, цените се резервираха, съобщи през днешния ден Горанов, представен от " Фокус ". Той изрази подготвеност да води диспути " с всеки представител на бизнеса или партиите за преструктурирането на данъчната система ".

Но в случай че понижим с 1 лева цената на самун, който коства 10 лева, ние ще създадем услуга повече на по-богатите хора, в сравнение с тези, които си купуват самун за 1 лева и цената му ще им се понижи с няколко стотинки. По-добре е да насочим старания към фактически нуждаещите се. През налози никой не си е оправил стопанската система, посочи Горанов.

По-рано през днешния ден на среща сред групите на ГЕРБ и Движение за права и свободи е било препоръчано (от ДПС) да се освободят от Данък добавена стойност книгите и учебниците.

От бизнеса обявиха, че биха подкрепили общо понижаване на ставките Данък добавена стойност, само че едвам след влизането на България в еврозоната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР