Хлябът е най-важното за всяка българска трапеза и няма дом,

...
Хлябът е най-важното за всяка българска трапеза и няма дом,
Коментари Харесай

Кой хляб е най-полезен?

Хлябът е най-важното за всяка българска софра и няма дом, в който той да не участва на масата. Напоследък се появяват разнообразни изказвания какъв брой нездравословен е той и за какво не трябва да го възприемаме като наложителен артикул на трапезите ни.

В днешно време можем да намерим всевъзможен тип самун – бял, стандартизиран, ръжен, пълнозърнест, с трици, без брашно и други Но и при толкоз доста избор, знаем ли в действителност кой самун е най-полезен за нас и по какъв начин да купуваме първокласен артикул?

Според проучвания белият самун е най-лошият избор. Полезни са ръженият и пълнозърнест самун. Рафинираните пшенични брашна се дефинират като безспорен зложелател на организма и се отхвърлят изцяло. Но даже пълнозърнест би трябвало да сме сигурни, че купуваме първокласен самун, който има всичко належащо в себе си. Ето няколко правила, които можем да съблюдаваме при избора на наложителния за всяка българска софра самун:

 Хлебни произведения

1. Най-ценното предписание при пазаруването на самун, франзелка, питка е, вземайки я в ръцете си да усетим тежестта на хранителния артикул.

2. Ако хлябът има опаковка наложително прочетете какво съдържа, погледнете периода му на валидност, какъв е грамажът. Не купувайте самун, който е подготвен с брашно вид 500.

3. В случай, че опаковка липсва, имате право да попитате какво съдържа хляба, макар че действително надали ще могат да ви обяснят, само че пък и вие не сте задължени да го купувате в случай че не сте уверени, че е първокласен артикул. Ако закупите самун от фурна вероятността да знаят какво съдържа е по-голяма.

 Прясно изпечен самун

Ако желаете потребен самун, който не просто не е отричан, а даже е желателно да консумираме, купете си подобен, който съдържа ръж, бобови растения и пшеница. Пълнозърнестият самун е доста по-здравословен от този изработен с брашно вид 500 и повода се крие в това, че в покълналите зърна има доста по-малко количество скорбяла, което го прави елементарно усвоим от организма.

Освен това след проучването на типовете самун, учените са открили, че похапването на пълнозърнест самун ни защищава от ракови болести. Но в случай че сте от тези, които изрично декларират, че стопанин на трапезата е белият самун, то най-малко купувайте подобен, за който можете да получите задоволително информация и да се уверите, че е първокласен за консумация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР