Хляб, богат на протеини, белтъци, аминокиселини и с ниско съдържание

...
Хляб, богат на протеини, белтъци, аминокиселини и с ниско съдържание
Коментари Харесай

Наши учени създадоха нов хляб

Хляб, богат на протеини, белтъци, аминокиселини и с ниско наличие на натриев хлорид е основан в Института по криобиология . Той понижава холестерола 5 пъти и оказва помощ за съкращаване на тежестта. Препоръчва се за диабетици и сърдечно заболели.
 
Подобен артикул се прави за първи път в Европа. Изделието е измежду нововъведенията на мегафорума за агробизнес, храни и вино, който бе открит през днешния ден в Пловдив.
 

" Направихме здравословен ръжен самун в няколко разновидността - с добавка на тиквено, слънчогледово, ленено, сусамено брашно. В него липсват ГМО, консерванти и оцветители ", разкри пред помощник Илиана Борисова. По думите й в този самун има извънредно скъпата аминокиселина Омега-6, която се среща в рибите и защищава от тумори. Засилва се и отбраната на организма против бактерии и паразити.
 
Необходимо е обаче хлябът да се употребява дълготрайно - близо година и половина, с цел да се получи антираковият резултат, настояват учените от института.
 
Те са употребявали и нова технология за приготвянето на хляба , като при нея процесът се редуцира. Времето за изпичане се понижава на 50 минути, защото вложените артикули съдържат по-малко влага. В същото време трайността на получения артикул е увеличена на 4 дни. При обичайния самун е 72 часа.
 
В Пловдив учените от Института по криобиология показват и цялостно меню за космонавти и алпинисти , което се състои от чорба, главно и десерт. Субстанциите са изсушени по специфичен способ. Опаковката тежи едвам 56 грама. Само 8 минути са нужни, с цел да се подготви ястието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР