Хлебните изделия се считат за най-опасните“ продукти за тези, които

...
Хлебните изделия се считат за най-опасните“ продукти за тези, които
Коментари Харесай

Кои видове хляб може да хапвате, докато сте на диета, без да ви гризе съвестта

Хлебните произведения се смятат за " най-опасните “ артикули за тези, които желаят да отслабнат. Те са доста калорични и богати на въглехидрати: нито едното, нито другото способстват за отслабването. Междувременно хлябът съдържа доста хранителни субстанции, нужни на организма и диетолозите не предлагат да го изключвате изцяло от диетата. Можете да ядете самун на диета, единственият въпрос е в количеството, както и в кои сортове да се даде желание.

Какъв тип самун е подобаващ за намаляване?
 Сложете парче ябълка при хляба и вижте какво се случва – няма да сбъркате! Сложете парче ябълка при хляба и вижте какво се случва – няма да сбъркате!
Напоследък от ден на ден домакини избират сами да си подготвят хляба вкъщи, вместо да купуват подготвен от магазина. Освен, че е по-вкусе...

Колкото и необичайно да наподобява, само че хлябът от първокласно пшенично брашно носи минимални изгоди. Той има повишен период на валидност, не е предразположен на вредители, само че в процеса на многоетапна процедура за разчистване и обработка, този артикул съвсем изцяло е изгубил позитивните си свойства. Освен това той към този момент не съдържа никакви микроелементи, които биха били нужни на нашето тяло. Но доста по-лошо е фактът, че в това се крият неподозирани рискове.

На първо място, това се отнася до огромно количество елементарни въглехидрати, които имат гибелен резултат върху фигурата. Второ, софтуерните характерности на печенето му пораждат съединения (включително канцерогенни), които могат да предизвикат разнообразни болести, в това число рак.

Ето за какво, в случай че сте привикнали да ядете самун и сега не сте подготвени да го изключите от диетата си, би трябвало да изберете тези сортове, които са направени от пълнозърнесто брашно. Освен това не трябва да се увличате да ядете дребни хлебчета и хлебни произведения просто по този начин, като лека закуска. Може да се употребява като основа за лек сандвич или като допълнение към зеленчукова салата. Друг добър вид е да употребявате крутони като допълнение към главните ястия по време на обяд и вечеря.

Вкусен и здравословен самун за намаляване е по този начин нареченият „ черен “, въз основата на ечемичено или ръжено брашно. Такъв артикул е богат на витамини и аминокиселини, а също по този начин задържа доста микроелементи, значими за организма. В същото време той дава отговор на две съществени условия - не вреди на здравето и в това време предотвратява наддаването на тегло. Все отново не трябва да забравяме, че във всичко е нужна мярка. Познавайки калоричното наличие на 100 грама артикул, е елементарно да се дефинира оптималният дневен банкет и прецизно да се съблюдава. 
 ПЕКАР издаде рецептата за най-лесния и апетитен самун – бухнал от вътрешната страна и хрупкав извън ПЕКАР издаде рецептата за най-лесния и апетитен самун – бухнал от вътрешната страна и хрупкав извън
Повечето хора не се осмеляват да подготвят самун вкъщи, тъй като им се коства, че това е непостижима задача, с която не ще могат да се спра...

Добрият ръжен самун оказва помощ за възстановяване на действието на стомашно-чревния тракт (както във връзка с нормализирането на работата му, по този начин и във връзка с прочистването).

Според доста диетолози хлябът без квас е най-хубавият вид за хората на диета. Една от аргументите за наднорменото тегло е нарушаването на червата, породено от потискането на неговата микрофлора, а дрождите могат да имат подобен резултат. Хлябът, изпечен без тях, няма „ въздушността “, с която сме привикнали, само че е от изгода. Плътната троха оказва помощ за по-доброто асимилиране на храната, която ядете с самун. Препоръчва се хлябът без квас да се включва в диетата освен за намаляване, само че и за други здравословни проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР