Хлебни кюфтенца в сос – ако имате стар хляб у

...
Хлебни кюфтенца в сос – ако имате стар хляб у
Коментари Харесай

Хлебни кюфтенца в сос – необичайна идея за обяд

Хлебни кюфтенца в сос – в случай че имате остарял самун вкъщи, не бързайте да го изхвърляте! Използвайте го за тази вкусна рецепта!

Първо, постоянно можете да си извършите пикантни крутони за крем чорба. Второ, остарелият самун е подобаващ за такова автентично ядене като хлебни кюфтенца.

Необичайните кюфтета от самун се вършат доста елементарно. На първо място, би трябвало да накиснете твърдия самун в мляко. Но, в случай че нямате, елементарната вода също ще свърши работа. След това се прибавят останалите съставки и се омесва тесто. Хлебните кюфтенца се запържват в олио и по-късно се задушават в сос. Всичко е толкоз просто!

Съставки:
самун – 250 г
мляко 150 мл
яйце – 1 бр
тиквичка – 1 бр.
галета – 4 с.л.
твърдо сирене – 60 г
пшенично брашно – 1 с.л.
доматен сос – 300 мл
чесън – 1 скилидка
зехтин – 1 с.л.
магданоз на усет
черен пипер на усет
сол на усет
риган на усет

Приготвяне:
Нарежете хляба на части. Смесете го с млякото и оставете да престои 5-10 минути. През това време настържете тиквичките и сиренето на едро ренде.

Отцедете хляба от непотребна течност. Смесете хляба с тиквичките, яйцето, нарязани подправки и сирене. Добавете и галета, брашно, сол и черен пипер.

Ако тестото се окаже течно, прибавете още малко галета. Но не прекалявайте. Оформете кюфтетата с мокри ръце и ги наредете върху паница.

Запържете кюфтенцата в огромно количество олио от всички страни до поруменяване. Поставете приготвените кюфтенца върху хартиена салфетка, с цел да премахнете непотребната лой.

Нарежете чесъна. Добавете го към зехтина в тигана, сложете на котлона. Когато чесънът стане златистокафяв, прибавете доматения сос. След това риган и сол на усет. Оставете соса да се готви 3-5 минути.

В този миг прибавете готовите хлебни кюфтенца към соса. Задушете ястието за още 5 минути.

Вижте още: Почистване на килимите в домашни условия – елементарно и бързо

Сервирайте горещо с обичаната си гарнитура. Това е чудесна концепция за бързо и засищащо ядене. Можете да го съхранявате в хладилника до 2 дни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР