Хлебарница в Гръцката махала, бистро в един от варненските молове

...
Хлебарница в Гръцката махала, бистро в един от варненските молове
Коментари Харесай

НАП затваря бистро във Варна и хотел-ресторант на Траката 


Хлебарница в Гръцката махала, бистро в един от варненските молове и хотел-ресторант в околност Траката са в листата на Национална агенция за приходите с подлежащите на запечатване търговски обекти в цялата страна. Обектите са общо 81, като най-вече са в столицата София и Пловдивска област. Подлежащи на запечатване са най-различни обекти – заведения за хранене, магазини, офиси, сергии, вендинг машини, къща за посетители, аптека, бензностанция, обмен бюро и даже секс шоп.

Списъците на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местоположение са налични от началото на годината в интернет страницата на Национална агенция за приходите. В особено основана графа може да се извърши информация за всеки обект, в които органите по доходи на Национална агенция за приходите са открили данъчни нарушавания, за които се постанова насилствената административна мярка „ Запечатване на обект “. Мярката може да бъде наложена за период до 30 дни без значение от плануваните в закона санкции или имуществени наказания.

През 2017 година бяха регистрирани опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка. Това ставаше посредством прекачване на стопанисването на обекта в рамките дневно на друго юридическо лице, в това число преназначаване на личния състав, прекачване на касовите апарати, преподписване на контракти с наемодатели и снабдители.

С последните промени в ЗДДС бе признато, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен без значение от възможна смяна в субекта, който го стопанисва, което доста ще понижи опитите за заобикаляне на закона, допълват от Национална агенция за приходите. Условието за това е все още на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан осведоми dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР