Хлебарки. Тези противни гадинки, които лазят из апартамента ви и

...
Хлебарки. Тези противни гадинки, които лазят из апартамента ви и
Коментари Харесай

Хлебарки! Отървете се от тях с природни средства

Хлебарки. Тези противни гадинки, които лазят из жилището ви и през деня и нощем. Които под прикритието на нощта и тъмнината завладяват кухнята ви и атакуват и най-дребната трошица, която инцидентно сте оставили на масата, изпуснали на пода или не запомнили на кухненския долап.

Всеки, който се е срещал с тази злина в дома си, знае какъв брой мъчно е да се отърве от тях.

Доста постоянно, отровните препарати, които се продават в магазините се оказват неефективни, тъй като тези създания някак си привикват към тях и стават недосегаеми.

Дом без хлебарки е фантазията на доста българи. Но методът ни на живот (малцина са тези, които живеят в градски къщи) е причина за сложното заличаване на тези гадинки. Дори да се отървем от нашите "любимци ", няма по какъв начин да знаем дали съседите ни също не си отглеждат такива, които в първия комфортен миг да се завърнат при вас. Веднъж влезнали в дома ви, натрапниците мъчно биха могли да бъдат изгонени.

Освен противният им външен тип, тези инсекти са носители и на разнообразни заболявания.

Малко хора са наясно, че те са едно от най-древните създания на нашата планета, че даже има научни писания, които настояват, че хлебарките са съществата, които ще оцелеят и след нуклеарен прелом.

Те съществуват на планетата ни от милиони години, а способността им да се приспособяват към заобикалящата ги среда е нещото, което умеят най-добре.

И въпреки отровите и препаратите да не са ефикасни, природата разполага със средства, които да изгонят и даже да навредят на тези гадинки.

Едно такова средство е най-обикновената краставица. Просто е належащо да нарежете няколко части на кръгчета и ги поставяте в четирите краища на стаята или в пространствата, където се съмнявате, че има от нездравословните гадинки. Миризмата на този зарзават освен ще изгони хлебарките, само че няма да им разреши и да се развъждат.

Друг елементарен метод да се отървете от тях е дафиновият лист. По същата скица оставете начупени листа от подправката в ъглите и на местата, където се събират хлебарките. За още по-силен резултат стрийте на прахуляк дафинов лист и го поръсете по целия под на стаите, които са най-често населявани от нашествениците.

Още един ефикасен способ за битка с гадините е бирата. Тя може и да не ги прогони, само че с нейна помощ ще заловите и избиете доста от тях. За задачата напълнете една чаша на половина с бира. Намажете от вътрешната й страна вазелин, с цел да не могат да се изкатерят, откакто паднат в чашата. Не е изяснено за какво хлебарките харесват тази напитка, само че това е реалност, тестван от доста хора.

Пробвайте. Ако не подейства, то най-малко няма да ви навреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР