Хлъзгави отговори и отбягване на въпроси относно отношенията с президента

...
Хлъзгави отговори и отбягване на въпроси относно отношенията с президента
Коментари Харесай

Въпрос без отговор: Какво се случи между Калоян Методиев и президента?

Хлъзгави отговори и избягване на въпроси по отношение на връзките с президента Румен Радев. Критики във връзка с митинга, известни рецензии във връзка с държавното управление. С тези няколко фрази може да се заключи гостуването на Калоян Методиев - към този момент някогашен шеф на кабинета на президента.
Без отговор в ефира на Българската национална телевизия остана най-важният въпрос - какво се случва. Бившият шеф на кабинета на Радев заприказва против гражданския митинг против ръководещите, подсилен от самия президент.

“Казвал съм за тези митинги и в не обществена и в обществена среда. Протестът вместо да разшири своето въздействие, докара до тъкмо противоположното - митингът се спихна и държавното управление се укрепи”, уточни Методиев.

Той остро разкритикува демонстрациите, които не престават към този момент над 100 дни. По време на митингите имаше няколко акции, които станаха обект на рецензии. Такива насочи и Методиев, като засяга освиркванията на немското посолство, спиранията на метрото, акциите пред Българска национална телевизия, офанзивата в Парламента.

" Целият този вандализъм докара митингът до това 100-200 митинга да се показват пред обществото като маса… ", съобщи Методиев.

Относно спора си с Радев някогашният шеф на кабинета му отхвърли да даде детайлности.

“Виждаме по друг метод мястото на институцията, ролята й. За страдание или за наслада по този начин е написана от бащите - че тя има представителни пълномощия. И да искаш не можеш да излизаш от тях. Виждал съм доста неща, знам доста неща. Но не всичко мога да приказвам. Едно по едно ще излизат нещата, както виждате по естонската сага - видя се едно друго лице на институцията ", разяснява Методев, само че отхвърли да уточни за кое тъкмо лице става въпрос. Заяви само, че сме станали очевидци на " спор във връзка с истината ".

" Очевидно някой лъже - или лъже президентът или началникът на щаба, военния министър. Имаме дума против дума и това не е незначителен въпрос. Ако първите мъже в страната не съблюдават разпоредбите и лъжат за едно или за друго… Те би трябвало да са за образец ", безапелационен беше Методиев.

" В страната всички сме равни. Пред закона - също. в случай че някой си мисли, че президент, министър председател, основен прокурор, народен представител е недостижим и разпоредбите не важат за него, надълбоко е сбъркал времето и мястото да заема избран пост. Както елементарните хора се лишават от работа и живота си, по този начин и политиците. Не да ставаме очевидци на опити да се заобикалят законите. Всички сме равни - от чистачката, до президента в тази страна ", уточни Методиев.

Той заподозря известна интрига зад позитивните проби на политическите фигури у нас през последните няколко дни.

" Твърде необичайно и подозрително наподобява скупчването на толкоз политически фигури в COVID-19 центрофугата ", счита Методиев.

" За страдание и от страна на държавното управление, и от президентската институция гледат да поставят персоналния си интерес пред интереса на обществото в страната. Конкретно за премиера - това нещо може да провокира състрадание и интерес по различен метод ", добави той.

Той съобщи, че ограниченията против разпространяването на COVID-19 у нас не са навременни, а държавното управление работи конюнктурно и се пробва да реши личните си проблеми.

" С оглед на това ползва ограниченията къде хлабаво, къде с мигане, къде закъсняло. Давам образец със стадионите. Не е казусът със степента на ограниченията, а приложението им. Това важи и за законите. У нас има закони за всичко, казусът е с приложението им ", разяснява Методиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР