Хлапетата от детска градина Звънче в Берковица посадиха заедно с

...
Хлапетата от детска градина Звънче в Берковица посадиха заедно с
Коментари Харесай

Малчугани засадиха дървета в Берковица

Хлапетата от детска градина „ Звънче ” в Берковица посадиха дружно с горски чиновници фиданки в двора на забавачката си и означиха с песни и танци обичайна Седмица на гората. В четвъртък малчуганите от градина „ Звънче “ посрещнаха на посетители експерти от Регионална дирекция на горите, поздравиха ги с песни и стихчета за гората и описаха наученото от тях за опазването на околната среда и зеленото благосъстояние на родния си край.

 deca_gora_berkovica201804b Директорът на РДГ – Берковица инж. Сашо Каменов поздрави децата за интереса им към природата, изясни по какъв начин се прави залесяването, от какви грижи се нуждаят дърветата и каква е активността на хората, които се грижат за гората.

Горските чиновници сервираха на децата доста дарове – книжки и лакомства, само че преди този момент ги зарадваха с млади дръвчета, които дружно засадиха в двора на детската градина. Малките природолюбители дадоха обещание да се грижат за фиданките и да ценят и обичат зеленото благосъстояние. Тази година Седмицата на гората у нас е под мотото „ Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР