Хладилникът ни е препълнен? Една голяма част от намиращите се

...
Хладилникът ни е препълнен? Една голяма част от намиращите се
Коментари Харесай

Тези 5 храни дръжте извън хладилника

Хладилникът ни е претъпкан? Една огромна част от намиращите се в него артикули нямат място в него.

Така да вземем за пример слагаме в хладилника плодове и зеленчуци, с цел да ги запазим по-дълго свежи. Обаче дългият престой на минусови температури може да понижи тяхната вкусова стойност.

Ето някои храни, които не е целесъобразно да съхранявате в хладилника:

Лук и чесън
Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и мрачно място, където няма заплаха да заловен мухъл.

Домати
Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят усета си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по опция на директна слънчева светлина). В случай, че към този момент са разрязани, е целесъобразно да ги оставите в хладилника.

Пъпеш
Tук още веднъж главен фактор е той да не бъде разрязан. Тук изборът е по-скоро въпрос на персонални желания, защото кората е задоволително твърда и дебела, с цел да защищити плода от изсъхване.

Цитрусови плодове
Tъй като се отглеждат в мек климат, е безвредно да се съхраняват на стайна температура. Ако са разрязани, безусловно ги поставете в кутия или ги увийте в особено фолио и ги дръжте в хладилника.

Авокадо
Най-добре е да се съхранява при стайна температура, в случай че не е изцяло узряло. Ако към този момент е разрязано с нож, напръскайте го с малко лимонен сок и го поставете в хладилника.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР