Хладилникът е най-използваният домакински уред, но не винаги отделяме нужното

...
Хладилникът е най-използваният домакински уред, но не винаги отделяме нужното
Коментари Харесай

Колко често трябва да почистване хладилника

Хладилникът е най-използваният домашен апарат, само че не постоянно отделяме нужното внимание, с цел да го почистваме, макар че би трябвало.

Що се отнася до честотата на миене, някои споделят, че един път месечно е изцяло задоволително, само че други настояват, че по-честото разчистване - към един-два пъти в седмицата, е по-добрият вид. Всъщност, в случай че имаме разнообразни отделения за обособените артикули, а и множеството от тях са в кутийки или фолио, то хладилникът ни няма да се замърсява толкоз и ще е нужно разчистване единствено на избрани места.

Какво да почистваме всеки ден / седмично

За да избегнем неприятните лепкави повърхности и неприятните миризми, хубаво е да бършем всяко от чекмеджетата най-малко веднъж седмично. Добре е да придобием навика и да ревизираме остарялата храна, когато прибавяме нова, с цел да изхвърлим нещо застояло, в случай че се постанова.
 Снимка 437327

Що се отнася до обособените лавици, за тях е целесъобразно почистването да става всеки ден. Често, без да си даваме сметка, съумяваме да ги напръскаме с нещо за пиянство или сос от някоя храна, по тази причина би трябвало незабавно да ги избършем с влажна забрадка или гъба. В противоположен случай остава лепкаво леке, което колкото повече стои, толкоз по-трудно се чисти. Да не загатваме и за миризмата.
 Снимка 437325

От външната страна е целесъобразно още веднъж да избърсваме хладилника няколко пъти в седмицата, като се фокусираме най-много върху дръжките на вратите.

Какво да почистваме понякога

Горната външна част на хладилника от време на време се трансформира в бунище на инцидентни предмети (изпаднали от някой шкаф) и съвършеното укритие за прахуляк, по тази причина най-малко един път в месеца би трябвало да минаваме с влажна забрадка.
 Снимка 437326

Поне един път на всеки няколко месеца е хубаво и някой да ни помогне, с цел да издърпаме хладилника и да почистим под него. Ще се изненадаме какъв брой доста нечистотия ще открием.

Гумените уплътнения на вратите събират трохи и много други дребни боклучета, по тази причина не трябва да забравяме за тях и най-малко един път в месеца да почистваме и тази зона усърдно, поучават от Reader`s Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР