ХК Хасково победи Етър с 29:28 с гол в последните

...
ХК Хасково победи Етър с 29:28 с гол в последните
Коментари Харесай

ХК Хасково победи Етър с гол в последните секунди

ХК Хасково победи Етър с 29:28 с гол в последните секунди в дербито при 19 година хандбалистки.

Днес в зала " Спартак " се организира шампионатът Лига България от хандбалното състезание при дамите.

Домакините заеха второто място след отбора на Бъки Габрово. Възпитаничките на треньорът Ирина Миладинова играха строхотно в срещата и пурвото полувреме поведе със 17:12.

Липсата на равностойни смени обаче, направи по този начин, че болярките да понижат резултата и даже в последната минута да изравнят.

Но лидерката на тима хазаин Маринела Панайотова заби няколко гола и не разреши на гостите да вземат успеха. Националката вкара и най-вече голове в срещата, за домакините.

В първата си среща хасковлийки стояха равностойно против може би най-хубавия тим в България, в тази възрастова група - Бъки Габрово, само че тежка травма на младата звезда на отбора Василена Шомова, разруши играта им. Момичетата безусловно се разплакаха, като видяха болката на лицето на голмайсторката си. Логично и изгубиха от габровлийки с 19:27. След медицински обзор Василена се върна в залата с патерици и подозрения за скъсани кръстни връзки на лявото коляно.

Шомова стисна зъби и макар болката поддържаше до дъно съотборничките си и беше най-щастливата в залата от успеха на великотърновки.

Естествено в залата имаше и мощна агитка на Хасково, която поддържаше непрекъснато своите с барабан и мегафон.

Ето и другите резултати:

Панагюрище - Бъки Габрово 13:22

Ники Спорт - Етър 24:20
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР