Хизбула изстреля десетки ракети от Ливан към Северен Израел в

...
Хизбула изстреля десетки ракети от Ливан към Северен Израел в
Коментари Харесай

Хизбула изстреля ракети по Израел в отговор на убийството на висшия лидер на Хамас

Хизбула изстреля десетки ракети от Ливан към Северен Израел в събота, предупреждавайки, че баражът е първичният отговор на целенасоченото ликвидиране, евентуално от Израел, на върховен водач на Хамас в столицата на Ливан по-рано тази седмица.

Ракетната офанзива пристигна ден откакто водачът на Хизбула Сайед Хасан Насрала сподели, че групата му би трябвало да отмъсти за убийството на Салех Арури, заместник-политически водач на съдружника на милицията Хамас, в цитадела на Хизбула южно от Бейрут. Той сподели, че в случай че Хизбула не отвърне на удара, целият Ливан ще бъде уязвим за израелска офанзива. Той наподобява излагаше своите причини за отговор на ливанската общност, даже с риск от ескалация на боевете сред Хизбула и Израел, до момента в който войната сред Израел и Хамас бушува.

Хизбула сподели, че е изстреляла 62 ракети към израелска база за въздушно наблюдаване на планината Мерон и че има директни попадения. В него се споделя, че ракети са блъснали и два армейски поста покрай границата. Израелските военни каз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР