Хитовият филм “В сърцето на машината ще бъде представен на

...
Хитовият филм “В сърцето на машината ще бъде представен на
Коментари Харесай

Хитовият филм “В сърцето на машината” е част от програмата на „КиноВаканция“

Хитовият филм “В сърцето на машината ” ще бъде показан на 13 юни, Културен дом НХК 19:30 часа, в границите на фестивала „КиноВаканция“.

Входът е свободен. Фестивалът се провежда от Национален кино център с партньорството на Община Бургас Трябва да влезеш “В сърцето на машината “, с цел да стигнеш до сърцето на киното. Това е история, която поглежда в пробойните на човешката душа и ни дава следващата причина да отидем на кино ”В сърцето на машината “ е филм на Мартин Макариев – режисьорът на „ Диви и щастливи “, „ Привличане “ и „ Вила Роза “. Филмът връща назад в 1978 година. Разказва действителна история, която наблюдава единствено един ден от живота на група пандизчии, наказани за тежки закононарушения. Един ден, който обаче ще промени всеки идващ. Героите във кино лентата – изиграни от Александър Сано в основната роля, Христо Петков, Стоян Дойчев, Ивайло Христов и Игор Ангелов, са обединени не от обстоятелството, че няма какво да губят, а от това, на което „ не му е тука мястото “ – свободата, която отсъства, само че е мощно мечтана. Спасението за душата на тези, които сякаш са лишени от такава. Откриваме ги в един от цеховете на пандиза, където е и сърцето на машината. Във кино лентата вземат участие още Христо Шопов, Башар Рахал и Владимир Зомбори, който влиза в ролята на новия надзорник в пандиза, чийто първи работен ден се трансформира в същински призрачен сън, само че пък и го прави очевидец на човешкото, което си проправя път към индивида.

Фестивалът“ КиноВаканция“ ще показа 9 пълнометражни и 8 късометражни български кино лентата. В четири поредни дни от 11 до 14 юни, Културен дом НХК.Всички прожекции са с вход свободен.

Откриването на фестивала е на 11 юни от 19.00 часа с най-новия филм на Виктор Божинов “Бягство ”. Ще гостува екипа на кино лентата и шефът на Националния кино център Петър Тодоров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР