Хитлер е израснал в нормално семейство от средната класа. Както

...
Хитлер е израснал в нормално семейство от средната класа. Както
Коментари Харесай

Това, което сигурно не се знае за Хитлер и Нацистка Германия

Хитлер е израснал в обикновено семейство от междинната класа. Както доста други фамилии, и неговото минава през сложен интервал на бедност и апетит.

По време на Първата международна война Адолф Хитлер е боец, а през 1933 година, той към този момент е канцлер на Германия. С това се сбъдва фантазията му да направи нещо огромно в живота си.

От този миг нататък потегля и познатата на всички история на Хитлер – най-големият изверг, по чиято виновност умират милиони хора.

Много любопитни и нелогични са множеството доказателства от негови съвременници и съратници, които задоволително разпалено настояват, че не всичко, което е известно на света е цялата истина за фюрера.

В идващите редове ще се спрем на няколко обстоятелството, свързани с Хитлер и нацистите, които не се обявяват необятно и е прекомерно евентуално да не знаете.

 

  1. Германия е освободена от Международните банкови картели с помощта на Хитлер.

Когато Хитлер заема поста канцлер на Германия, в страната царува апетит, бедност и безработица. Много германци са били принудени да живеят в бараки, тъй като домовете им били конфискувани от частните банки.

Немската стопанска система е унищожена от банкерите. След като става канцлер, Хитлер се заема с нелеката задача да оправи корумпираната, основана на задължения финансова система. Започнало издаване на лични пари.

Те не се обезпечавали със злато или друга непозната валута, а с труда на самите немци. Правителството плащало на служащите не с пари, а със документи, с които служащите купували артикули и услуги. Създавали се нови работни места.

Така безработицата в Германия изчезва след две години, а след още три Германия към този момент е най-богата страна в Европа.

  1. Хитлер изкоренява безработицата и основава процъфтяваща стопанска система.

След въвеждането на социална банкова система, Хитлер построява нови пътища, мостове, язовири, канали, пристанищни уреди, ремонтира публични и частни здания с обществени средства. Както е споделил самият Хитлер: „ За всяка издадена марка, ние пожелаваме еквивалента на нейната стойност в свършена работа или създадени артикули. “

Нацисткото държавно управление основава условия дамите да не се постанова да работят и да бъдат домакини, а мъжете поемали цялата работа по ремонтите и подобряването на инфраструктурата и превоза в страната.

  1. Хитлер сподели уважението си към дамите, децата и фамилните полезности.

Още с идването си на власт през 1933 година, Хитлер приема закон, който позволява на младите фамилии да употребяват безлихвени заеми, с цел да основат дом и да отглеждат децата си.

За всяко родено дете, двойката можела да резервира 250 марки, без да ги изплаща. Същата система през днешния ден действа в Швейцария.

Бедните фамилии имали финансови тласъци и фамилни надбавки, а всяко семейство получавало брачни заеми и дотации за деца.

  1. Стремеж за запазване на околната среда и животните.

По време на нацисткия режим измъчването на животни се е считало за огромно закононарушение. Ако някой бил заловен в сходни дейности, незабавно бил изпращан в концентрационен лагер.

Хитлер създавал закони, с цел да обезпечи сигурност и добър живот за животните, които били присъщи за Германия.

Приет бил Закон за лова в Райха, който регулирал броя животни, които можели да бъдат убити на година. Били обособени и подобаващи ловни сезони. Днес този закон работи в множеството западни страни.

Трябва да се признае, че нацистите първи в историята основават закони за запазване на околната среда – така наречен „ Акт за отбрана на природата на Райха “.

  1. Хитлер категорично не разрешава опитите с животни (Вивисекцията).

Нацистка Германия е първата страна в света, която не разрешава вивисекцията във всевъзможни други опити върху живи животни. Пълната възбрана на вивисекцията влиза в действие през април 1933 година

Разбира се, съвсем злокобно стои въпросът за какво опити с животни не могат да се вършат, само че с хора е позволено?!?

  1. Хитлер е финансирал скъпи научни проучвания в региона на технологиите за „ свободна сила “.

Хитлер търсел метод да отстрани зависимостта на Германия от петрола. Той желае да се откри изобилен източник на сила, който не е монополизиран от частни парични картели, с цел да бъде страната изцяло самостоятелна.

  1. Немските служащи водели отличен живот.

За да увеличи стандарта на живот за всички немски жители, Хитлер стимулира хората да живеят в дух на честност, приятелство и благополучие, финансирайки стратегии за хуманно отношение към всички служащи, които включвали:

– Субсидирани интернационалните ваканции.

– 134 000 театрални и концертни прояви, налични за 32 милиона души. 2 милиона души отпътували на круизи, както и 11 милиона души поели на театрални пътувания.

– На всеки жител било обещано радио.

– работната седмица била 5-дневна работна седмица.

– Здравеопазването било гратис.

– Неработещите влизали в пандиза. Забранени били синдикатите и стачките.

– Във всички огромни заводи и фабрики се осигурявали кътове за отдих, кафенета, съблекални, стадиони и басейни за служащите.

  1. Организирано индустриално произвеждане и земеделие.

Хитлер прави политика на самозадоволяване, където задачата била да се създава само това, от което имат потребност немските жители.

Той не желал да се постанова да разчитат на импорт.

Фермерите били субсидирани за пропуснати изгоди, и на всички аграрни производители се давала гаранция, че цялата продукция ще бъде изкупена.

  1. Хитлер изкоренява престъпността и усъвършенства здравето на германците.

Осигурявайки работа на обществено неприспособените и нарушителите, Хитлер съумял да понижи равнището на престъпността в Германия.

  1. Нацистката задача против цигарите.

Нацистките лекари са първите, които основават научни писания, правещи паралел сред пушенето и ракът на белия дроб. Затова пушенето бива неразрешено в заведенията за хранене и публичния превоз. Рекламите на цигари са строго следени и данъкът тютюн се покачва за въздържане на хората от пушене.

Хитлер не разрешава:

– продажбата на цигари на дами.

– тютюнопушенето на лица под 18 години.

– тютюнопушенето на хората в униформи.

– тютюнопушенето на публични места.

– слага предупредителни фотоси по цигарените кутии.

  1. Хитлер издига музиката на ново равнище в културата.

Хитлер основава Държавен музикален институт през 1933 година, за да се признае музиката като значима част от културата на една страна.

Стреми се да разпространява безконечната музика на композитори като Бетовен, Моцарт, Вагнер, Брамс и други.

Младежите били насърчавани да се развиват в региона на музиката, с цел да се резервира богатото музикално немско завещание. Джаз, Суинг и полово провокативната музика били неразрешени в Германия по това време.

  1. Фолксваген.

През 1934 година, Хитлер стартира мечтаният план, всяко немско семейство да има личен автомобил, който да може да вози двама възрастни и три деца с оптималната скорост 100 км/ч.

Фолксвагенът, изработен от стомана и задвижван от мотор с 25 конски сили, съумял да впечатли целият свят.

Тя харчела единствено 7 литра гориво на 100 км. и коства колкото дребен мотоциклет.

  1. Метадонът и Петидина (мощно обезболяващо) са творения на нацистите.

Метадонът е опиоид, употребен за лекуване на болежка и като поддържаща терапия при детоксикация на хора със взаимозависимост към опиати. Метадонът е създаден в Германия към 1937 до 1939 година от Густав Ерхарт и Макс Бокмил.

Петидинът е от групата на опиоидните аналгетици. Използва се като мощно обезболяващо за болки, при предоперативна подготовка и за обезболяване на раждане. Разработен е през 1938 година от немският химик Ото Айслеб.

  1. Микровълновото готвене се приписва на нацистите.

Смята се, че микровълновото готвене е основано от нацистите. Професор Херман Шван се загатва като основател на микровълновата печка, само че няма безапелационни доказателства по въпроса

  1. Нервнопаралитичните сътрудници Табун и Зарин са разработки на нацистите.
  2. Нацистите усъвършенстват малкия екран и вършат първото телевизионно лъчение.

Световно телевизионно лъчение на спортни събития е осъществено на Олимпиадата в Берлин, през 1936 година.

Олимпийските игри в Берлин са първите, излъчени по малкия екран.

Зрителите имали опцията да гледат Олимпиадата в специфични стаи из Берлин.

Няма да бъркаме, в случай че кажем, че на нацистите е заслугата през днешния ден да можем да гледаме телевизия и да следим обичаните си спортни и развлекателни стратегии.

  1. Нацистите основават аутобаните.

Аутобаните са приоритет на Хитлер още с идването му на власт. До 1936 година наемат 130 000 служащи за строителството на пътищата, а още 270 хиляди работят за доставки на строителна техника, стомана, бетон и така нататък

Аутобаните образуват първата в света високоскоростна пътна мрежа с стеснен достъп. Огромно внимание е отдавано на природата при градежа на автомагистралите. Целта е да се резервира оптимално ландшафта, а намесата в природата да е минимално. Всички мостове и надлези са били съобразени със стила на провинцията, в която се издигат.

  1. Братя Хортен основават технологията „ Стелт “ през 1944 година

Смята се, че самолетът „ Ho 229 “ дава началото на актуалните „ тихи “ самолети. Създаден е от братята Валтер Хортен и Раймар Хортен. Той се прави по специфична стратегия за бързото основаване на скоростен реактивен аероплан от 1943 година

Да си призная, тези неоспорими обстоятелства от времето на Хитлер ме объркаха и ми разрешават да погледна и на неговото владичество освен като на нездравословно за света. Много от решенията му са настоящи и през днешния ден и са несъмнено ефикасни. Това за следващ път ме кара да не виждам на живота през черно-белия обектив и никога да не подценявам цветния.

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР