Хитът на последните местни избори в София Борис Бонев създава

...
Хитът на последните местни избори в София Борис Бонев създава
Коментари Харесай

Борис Бонев създава своя партия?

Хитът на последните локални избори в София Борис Бонев основава своя партия, твърди „ Флагман “. Целта е той да може да излъчи общински съветници в локалния парламент в столицата следващата година.

Бонев получи близо 11% като кандидат-кмет през 2019 година Тогава от сдружението „ Спаси София “, което той съставлява, издигнаха и претенденти за общински съветници. Те също получиха доста гласове, само че се явиха като самостоятелни вместо в партийни листи. Поради разпоредбите на изборната игра обаче в Столичния общински съвет (СОС) попадна единствено Борис Бонев.

Изчисления демонстрират, че в случай че „ Спаси София “ бе намерила „ ракетоносител “ за явяване с листа на партия или коалиция, тя щеше да има към 10 общински съветници. Това можеше да обърне играта - ръководещото болшинство в локалния парламент евентуално нямаше да бъде доминирано от ГЕРБ. Източник от управлението на „ Спаси София “ разкрил, че към този момент са подхванати стъпки за опазване на име за нова партия, с която те ще се явят на локалните избори през есента на 2023 година

Очаква се идните месеци да бъдат извървени и съответните процедури за регистрацията на партията. Дали тя ще се споделя още веднъж „ Спаси София “, към този момент остава загадка. Борис Бонев не крие в медийните си изяви, че още веднъж възнамерява да се кандидатира за кмет на столицата. Той се надява на обединяване с съперниците на ГЕРБ най-много в лицето на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР