Хит на Балканите през лятото на 2022 година стана песен,

...
Хит на Балканите през лятото на 2022 година стана песен,
Коментари Харесай

Васко Жабата чака 20 години за да стане хит и ако не знаете историята му - вижте я тук

Хит на Балканите през лятото на 2022 година стана ария, написана и изпълнена в България преди цели 20 години. Самата ария и текста ѝ звучат много нереално. Изпълнителите на паметното парче удостоверяват, че " Васко Жабата " в действителност е фиктивен воин.



Комшиите пеят рефрена за " Васко Жабата " съвсем като сръбски шлагер, а отт ефирен канал в Белград взеха решение да попитат инцидентни сръбски жители дали са чували тази ария. Повечето дават отговор с " Да " и че знаят за нея от „ Тик Ток “. В момента тя е заплашителен шлагер и всички доста я харесват. Песента е известна в Хърватия и Северна Македония.

Българите не остават по обратно - много хора са я чували и могат незабавно да запеят елементи от нея:



" На китарата
Васко Жабата,
той ще свири, драги посетители,
единствено за вас "

" На микрофона
Цеца Мецата,
тя ще пее, драги посетители,
единствено за вас. "

Всъщност лирическият персонаж „ Васко Жабата “ е дело на оркестър „ Камчия ". Оригиналното заглавие на песента е " Комбайна вършачка ". Хитът е желан при разнообразни мотиви у нас и в прилежащите ни страни - сватби, кръщенета и рождени дни. Когато стартира тази ария, хората са в възторг, подвигат се тостове и дансинга постоянно се цялостни, споделят музиканти.

Големият печеливш от шлагерът, станал известен 20 години след записването му е оркестър " Камчия ". Той е основан през далечната 1983 година. Борис Иванов е началник на трупата, а оркестърът е фамилен - основан е от родителите на изпълнителите, които през днешния ден свирят в него

Наскоро, гайдарят на групата с удивление схваща от щерка си, че песента им се е възродила и е страховит шлагер на Балканския полуостров, с помощта на " Тик Ток ".
През последния месец оркестърът получава ужасно доста позвънявания, най-вече от сръбски публицисти. На формалната им Facebook страница също ползата е голям - всеки ден групата се радва на десетки хвалебствени известия.

Изпълнителят на песента е удовлетворен, че песента му е ужасно известна, само че от време на време се нервира, че нейният декор се употребява за разнообразни дивотии в мрежата. Той твърди, че към този момент го разпознават на улицата, а когато отишъл на една женитба и кумът го видял, незабавно го посрещнал с думите: " Я, Васко Жабата! "

Появиха се мнения, че посредством тяхната ария, оркестър " Камчия " са създали повече за добросъседските връзки на Балканите, в сравнение с всички политици до момента. А оркестърът е удовлетворен, че са съумели да сплотят хората, с помощта на техния съживен шлагер. Оркестър " Камчия " в действителност е сватбарски оркестър, извършва най-вече българска национална музика. Но по сватбите не постоянно върви подобен вид музика и се постанова да пеят от всеки род по малко.

Плановете на групата са да презапишат песента под нов, по-интересен аранжимент, споделя вокалът Снежина Иванова. Тя се надява известността да им донесе доста нови участия и задължения.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР