Хищните аквариумни риби са широко разпространени. В природата се хранят

...
Хищните аквариумни риби са широко разпространени. В природата се хранят
Коментари Харесай

Кои са хищните рибки в аквариума

Хищните аквариумни риби са необятно публикувани. В природата се хранят най-вече с други типове риби, както и с разнообразни безгръбначни.

Обикновено тези месоядни типове са с огромни размери и добре развита просветеност за улов на плячка. В домашните аквариуми множеството от тях минават към специфична суха храна с високо наличие на скотски протеини, само че естествените привички и враждебно държание си не престават. Някой хищни риби, които можете да си купите за развъждане вкъщи са:

Арована

Арована е елементарно разпознаваема по необятното си плоско тяло, огромни лъскави люспи и присъщата уста, която се отваря необятно, с цел да улавя всяка плячка, която се доближава (риба, инсекти, ракообразни или ларви). По време на лов, Арованите плуват покрай повърхността на водата и в случай че е належащо, те могат да скочат, с цел да заловен видяната плячка. Има няколко типа като сребриста, индийска и др.

Индийски нож

Индийският нож получава името си поради необикновената форма на тялото, защото в профил, гърбицата и опашна перка на тези аквариумни рибки доста припомнят на острието на ножа. Доста огромна риба, за която имате потребност от аквариум от 200 литра (за няколко възрастни). В предишното те са били обект на лов на риба от риболовци.

Пираня

 Пиранята е хищна риба Снимка: skeeze/pixabay.com

Няма по какъв начин да не споменем този тип. Пиранята има незаслужената популярност на една от най-кръвожадните риби на Земята. Това обаче е мощно пресилено. Фактът, че пираните са хищници, е безусловно правилен, само че те рядко атакуват типове, които са по-големи от тях. Аквариумната пираня доближава до 25 см.

Клариус

Те са от семейство сомове, които са огромни по мярка и водят грабителски метод на живот. Само няколко типа са постоянно срещани в акваристиката. Те са много красиви, може да имат цветен цвят, само че най-много впечатляват с четирите двойки дълги мустаци покрай устата. Люспите на Клариуса отделят огромно количество слуз, тъй че уловът на сом, който инцидентно е изскочил от аквариума, е сложна задача.

Астронотус

Още първият взор към астронотус незабавно разкрива хищника в него. Тялото му е странично сплескано, мощни перки, огромни очи и уста. В природата дребните риби червеи и инсекти образуват главният им хранителен режи.

В домашните аквариуми не е належащо да храните Астронотуса с жива храна, тъй като има отлична опция под формата на висококачествена суха храна. Но инстинктът си е инстинкт, тъй че дребните риби, които могат да се поберат в устата им и са в същия аквариум с Астронотуси, приключват като храна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР