Хисаря е с най-много болни от COVID-19 деца в Пловдивска

...
Хисаря е с най-много болни от COVID-19 деца в Пловдивска
Коментари Харесай

Хисаря с най-много болни от COVID-19 деца, три общини без нито един нов случай

Хисаря е с най-вече заболели от COVID-19 деца в Пловдивска област. На двуседмична база заболеваемостта във възрастовата група 0-18 години там е 388 на 100 000 души – двойно по-висока от междинната за региона. Това демонстрират настоящите данни на РЗИ-Пловдив.

Над 200 на 100 000 са инфектираните деца в Пловдив-град, Брезово и Първомай. По информация на TrafficNews измежду тях има и бебета под годинка. Въпреки общия спад на случаите, най-големите лечебни заведения в града към момента не могат да закрият педиатричните си Коронавирус отделения. Освен деца с дейна зараза, те одобряват и пациенти с пост Коронавирус затруднения.

В три общини в региона в последните две седмици няма нито едно инфектирано дете. Става въпрос за Калояново, Лъки и Сопот.

Иначе общата заболеваемост в региона продължава да спада и доближава 250 на 100 000 население. Това значи, че региона е на прага на жълтата зона. Пловдив-град, Брезово и Хисаря са с повече инфектирани от междинното за региона. Най-спокойна е ситуацията в Сопот, Лъки и Куклен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР