Хирурзи са извършили трансплантация на бели дробове на пациент, болен

...
Хирурзи са извършили трансплантация на бели дробове на пациент, болен
Коментари Харесай

В САЩ трансплантираха бели дробове на пациент, болен от коронавирус

Хирурзи са направили трансплантация на бели дробове на пациент, болен от COVID-19 в Чикаго, като интервенцията е първа сходна в Съединени американски щати,предава AFP.
Пациентът е млада жена с латиноамерикански генезис на към 20 години и е прекарала шест седмици на машина за поддържане на живота в отделението за интензивно лекуване в болница в Чикаго.
В началото на юни белите й дробове са били към този момент толкоз мощно повредени, че е било решено, че единственият вид е трансплантацията, съобщи организация Фокус.
" Трансплантацията на белите дробове беше единственият й късмет за оцеляване ", сподели Анкит Бхарат, шеф на гръдната хирургия и хирургически шеф на Програмата за трансплантация на бели дробове.
Той добави, че въпреки самата процедура да е „ техническо предизвикателство “, тя може да се извърши безвредно и по този метод „ предлага на неизлечимо болните пациенти с COVID-19 нова опция за оцеляване “.
Смята се, че това е първият път, когато в Съединени американски щати е осъществена трансплантация на бели дробове на пациент, болен от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР