Хирурзи от клиниката по съдова хирургия към Сърце и Мозък

...
Хирурзи от клиниката по съдова хирургия към Сърце и Мозък
Коментари Харесай

Съдови хирурзи от „Сърце и Мозък“ спасиха пациент от трайно инвалидизиране

Хирурзи от клиниката по съдова хирургия към " Сърце и Мозък " Бургас направиха животоспасяваща интервенция на пациент, наказан на трайно инвалидизиране след евентуално отрязване на крак в друго лечебно заведение.

Пациентът е постъпил в друго здравно заведение с недоволства от болки, изтръпване и хладнина в десния си крайник. Насочен е за незабавна интервенция заради открит тромб в крайници. След оперативната намеса недоволствата на пациента траяли с поява на мехури по стъпалото и почерняване на върховете на пръстите. Становището на експертите било, че кракът би трябвало да бъде ампутиран. Пациентът отказал ампутация и потърсил помощ в лицето на доктор Румен Рунков, шеф на клиниката по съдова хирургия към ‘Сърце и Mозък’ Бургас.

След хоспитализациятаса направени голям брой образни проучвания. Специалистите откриват цялостно задръстване на бедрената, задколенната и подколенните артерии. Взема се решение за интервенция в незабавен порядък. Д-р Рунков и екипът му правят комплицирана хибридна оперативна намеса в особено оборудвана операционна зала за задачата с високотехнологична инсталация. Поставен е байпас на част от бедрената артерия, следващо стентиране и балонна дилатация на подколенните артерии, с което кръвоснабдяването на десния крайник е изцяло възобновено. След интервенцията пациентът се възвръща бързо, като оповестява за отшумяване на болките. Изписан е след къс постоперативен престой без недоволства.

Клиниката по съдова хирургия разкрива кабинет по стратегия „ Грижа за Вас “. Кабинетът ще приема пациенти всеки понеделник и сряда от 15:00 ч. – до 19 ч. За авансово записване за часове при доктор Димитър Рунков (понеделник) и доктор Ивелина Борисова (сряда), тел. 056703003. Прегледите по стратегия „ Грижа за Вас “ са изцяло безвъзмездни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР