Хирургичното отделение в многопрофилната болница в Добрич няма да бъде

...
Хирургичното отделение в многопрофилната болница в Добрич няма да бъде
Коментари Харесай

Хирурзите от болницата в Добрич оттеглиха оставките си

Хирургичното поделение в многопрофилната болница в Добрич няма да бъде затворено. Петимата експерти в него са отдръпнали оставките си, подадени на 20 февруари. Тяхното неодобрение беше поради отхвърли заплатите им да бъдат увеличени от януари тази година. Отделението беше застрашено от затваряне поради подадените оставки. Директорът на болничното заведение доктор Трифон Йорданов осведоми пред БНР, че компликациите не са преодолени, само че оставките са били оттеглени преди дни.

„ След голям брой извършени диалози се стигна до позитивен резултат - напусна единствено един от лекарите, работещи в хирургично поделение. Жителите на област Добрич могат да бъдат спокойни, че хирургичното поделение продължава работата си със същия размер и активност ".

В момента в отделението работят шестима лекари, двама от които са специализанти.

Новината за идната промяна на шефа на многопрофиланата болница обаче провокира вълна от оставки в здравното заведение. Окончателното решение ще бъде взето на общото заседание на лечебното заведение на 12 април. В момента тече едномесечното предупреждение на Йорданов, съгласно който най-големият проблем на здравното заведение остава кадровото застраховане.

" Само за този месец, в интервал на овакантяване са двама лекари и 6 медицински сестри "

Йорданов добави, че има информация за готови оставки на експерти и от други отделения, както и че досега той не знае какви са претекстовете за освобождението му.

" Това решение за смяна е учудващото за съвета на шефовете ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР