Хирургично и неврологично отделения в МБАЛ- Девин временно се затварят

...
Хирургично и неврологично отделения в МБАЛ- Девин временно се затварят
Коментари Харесай

Затварят хирургично и неврологично отделение в МБАЛ- Девин заради липса на персонал

Хирургично и неврологично отделения в МБАЛ- Девин краткотрайно се затварят поради дефицит на личен състав, откакто двама лекари и три медицински сестри са инфектирани с COVID- 19, заяви изпълнителният шеф на болничното заведение Радка Грозданова, представена от Българска телеграфна агенция.

Хирург от отделението и две медицински сестри са измежду новите случаи на инфектирани с ковид в област Смолян през последното денонощие. Пациентите от затворените отделения ще се настанят в други отделения в общинската болница до изписването им. Отсъствието на петима медици се отразява на работата на отделенията, защото болничното заведение се сблъсква с дефицит на медицински личен състав и в неепидемични условия. Двете отделения се обитават на един етаж след преструктурирането, наложено поради обособяването на браншове за лекуване на пациенти с COVID-19. През предходната седмица е доказана позитивна проба на доктор невролог, а от последното денонощие измежду инфектираните са хирург и медицински сестри. Болницата е дребна, отсъствието и на един човек от личния състав се усеща, изяснява Радка Грозданова.

Лекар и здравна сестра от позитивните медици са настанени в МБАЛ- Девин, останалите са на домашно лекуване и изолираност. В отделението ще се направи цялостна стерилизация, а по-късно нови пациенти няма да се настаняват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР