Хирургът д-р Георги Алексиев, избран за лекар на годината от

...
Хирургът д-р Георги Алексиев, избран за лекар на годината от
Коментари Харесай

Уволниха хирург, избран за лекар на годината! Ето защо

Хирургът доктор Георги Алексиев, определен за доктор на годината от Българския лекарски съюз в Благоевградска област, беше отхвърлен от работа поради жестоко и вулгарно, съгласно управлението, отношение към пациентите.

Хората в града обаче не са съгласни и провеждат митинг в негова отбрана. Според управлението на болничното заведение той се държи вулгарно, само че съгласно пациентите и самият лекар, той е същински експерт.

Според доктор Алексиев обаче зад претекстовете на управлението стоят личностни и субективни причини. Той се закани, че ще съди за клюка шефа на болничното заведение доктор Илия Тонев. „ Това са персони и субективни чувства на доктор Тонев. Липса на административен опит - аз не съм админ, аз съм хирург. Лошо отношение към пациенти. Смятам, че това е негово отново субективно мнение. Аз ще го осъдя за клюка. Започва да минава границата ”, сподели доктор Георги Алексиев, представен от " Нова телевизия ".

Директорът на МБАЛ „ Югозападна болница ” доктор Илия Тонев съобщи, че не вижда нищо притеснително, че пациенти на доктор Алексиев го пазят.

„ Всеки доктор има и удовлетворени и недоволни пациенти и оценяващи го по друг метод. Информацията, която е събирана през годините в болничното заведение е, че отношението на доктор Алексиев към личния състав и към пациенти е непоносимо ”, сподели доктор Тонев, представен от " Нова телевизия ".

Директорът на болничното заведение отхвърли да разяснява за какво доктор Алексиев е определен за доктор на годината от БЛС. „ Аз не искам да разясня решенията на една организация, която събира цялата лекарска колегия, само че мога да отбележа единствено обстоятелството, че един от неговите подчинени взе участие в Управителния съвет на Районната гилдия на БЛС и най-вероятно той е предложил доктор Алексиев за доктор на годината ”, счита още Тонев.

По думите му обаче няма подадени тъжби от пациенти против доктор Алексиев, само че има сигнали за жестоко и надменно държание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР