Хиршер надви Кристоферсен в Леви, 20-то място за Алберт ПоповСедемкратният

...
Хиршер надви Кристоферсен в Леви, 20-то място за Алберт ПоповСедемкратният
Коментари Харесай

Хиршер надви Кристоферсен в Леви, 20-то място за Алберт Попов

Хиршер надделя Кристоферсен в Леви, 20-то място за Алберт Попов
Седемкратният притежател на Големия бистър глобус Марсел Хиршер завоюва откриващия старт от сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто надделя Хенрик Кристоферсен в здрава борба в Леви, Финландия. Надпреварата бе извънредно сполучлива за българина Алберт Попов, който приключи на 20-то място, което е най-хубавото класиране за българин в най-престижната верига надпревари от 1986-та година насам, когато Петър Попангелов приключва 14-ти.

Хиршер бе най-бърз в първия манш, когато си завоюва седем стотни преднина пред Кристоферсен, а двамата майстори на слалома бяха най-бързи и във втория манш, когато норвежецът изглеждаше покрай триумфа след ужасно каране, само че противникът му отговори на предизвикването и в последна сметка бе с девет стотни по-бърз от него, с цел да запише 59-та си победа в Световната купа и да стартира новия сезон по най-хубавия метод. На трета позиция приключи шведът Андре Мирер.

Денят бе необикновен за 21-годишният Алберт Попов, който даде 22-ро време в първия манш и 15-то във втория, с цел да приключи на крайната 20-та позиция и да запише най-хубавото класиране за България в Световната купа от 32 години насам. С този триумф Попов си обезпечи и 11 точки за генералното класиране, където също заема 20-то място, защото това бе първият старт за сезона. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР