Хирокадзу Мацуно каза на редовен брифинг, че Токио е отправил

...
Хирокадзу Мацуно каза на редовен брифинг, че Токио е отправил
Коментари Харесай

Оспри летят и след катастрофата въпреки искането на Япония да бъдат приземени

Хирокадзу Мацуно сподели на постоянен брифинг, че Токио е отправил публично искане към Пентагона за приземяване на въпросните конвертоплани.

Вчера Япония заяви, че е поискала от Съединени американски щати да преустановят всички полети на " Ви-22 Оспри " над нейна територия, които не са незабавни, откакто в сряда един от тях падна край западното крайбрежие на страната. В конвертоплана е имало 6 души екипаж. Служители от японската брегова защита оповестиха, че са извадили от морето един от членовете на екипажа, само че било открито, че той е мъртъв.

В Окинава, където са основани към половината от общо 50-те хиляди американски военнослужещи в Япония, губернаторът Дени Тамаки съобщи пред кореспонденти, че ще изиска от американските военни да преустановят всички полети с " Оспри " в Япония.

Причините за злополуката и положението на другите петима от екипажа на конвертоплана към момента не са известни, сподели през вчерашния ден представителят на бреговата защита Кадзуо Огава. Първоначално бе обявено, че на борда на конвертоплана е имало осем души, само че въоръжените сили на Съединени американски щати по-късно прецизираха, че става въпрос за шестима души, добави той.

Кораб на японската брегова защита претърсва мястото, където се допуска, че се е разрушил американският боен конвертоплан " Оспри " край остров Якушима, 29 ноември 2023 година
Снимка: Kyodo News посредством AP/БТА

" Оспри " е хибридна машина, която излетява и каца отвесно като хеликоптер, само че по време на полет завърта витлата си напред и лети като аероплан, показва АП. С тези машини са ставали редица злополуки, в това число в Япония, където те са ситуирани както в американски, по този начин и в японски военни бази.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР