Хипотезата за панспермията твърди, че животът съществува сред космоса и

...
Хипотезата за панспермията твърди, че животът съществува сред космоса и
Коментари Харесай

Космическият прах наистина може да пренася живот от звезда на звезда

Хипотезата за панспермията твърди, че животът съществува измежду космоса и се разнася сред планетите, звездите и даже галактиките от метеорити, комети, метеори и планетоиди. В този подтекст, в случай че животът се е появил на Земята преди 4 милиарда години, то това може да е било вследствие на преместването на микроорганизми, които са взели на космо-стоп някой метеорит или комета, запътила се към Слънчевата система, написа Science Alert.

През последните години огромен брой проучвания се опитваха да потвърдят тази догадка и по-специално, да покажат, че сходни сюжети, случили се или не, са фактически вероятни.

Но съгласно едно от последните проучвания галактическият прахуляк, който от време на време влиза в контакт с атмосферата на Земята, може да се окаже това, което е донесло живота на планетата ни преди милиарди години. Бързо пренасящия се галактически прахуляк влиза в контакт с нашата атмосфера напълно постоянно – приказваме за към 110 тона дневно. Прахът варира в масата си от 10-18 до 1 грам за частичка и скоростта му може да доближи от 10 до 70 км/ч. В резултат от това галактическият прахуляк е напълно кадърен да навлезе в атмосферата на Земята с такава мощ, че да изхвърли нейни молекули на открито в космоса и които, теоретично, да пренесат живота на друга планета, след някое щастливо пътешестване из космоса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР