Хипотеза и интрига от днес е завъртане в публичното пространство

...
Хипотеза и интрига от днес е завъртане в публичното пространство
Коментари Харесай

Цацаров се завъртя като вариант за нов шеф на КПКОНПИ

Хипотеза и конспирация от през днешния ден е завъртане в общественото пространство на името на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров като възможният нов избор за началник на антикорупционната комисия.

„ Ако говорим хипотетично, бих споделил, че Сотир Цацаров би бил добра кандидатура за ръководител на антикорупционната комисия. ". Такъв коментар направи съобщи в коридорите на Народното събрание представителят на Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев в отговор на журналистически въпроси дали сегашният основен прокурор е добра кандидатура за овакантения пост.  Той напомни, че Цацаров е бил углавен арбитър, както и съвсем 7 години основен прокурор. Магдалинчев бе потърсен за коментар откакто показа отчета на Висш съдебен съвет за държавния бюджет. Той категорично посочи обаче, че не разполага персонално с такава информация и научава новината за възможна кандидатура на Цацаров отпред на КПКОНПИ от медиите.

„ Дейността на ръководителя на антикорупционната комисия е доста близко с наказателно-правната материя, с която господин Цацаров се е занимавал. И в този порядък от мисли, по принцип и условно споделям, че един подобен експерт би бил подобаващ за длъжността ръководител на антикорупционната комисия ”, добави Магдалинчев.

„ Не сме правили разискване по тематиката предстоящ ръководител на КПКОНПИ. Срокът не е изминал. Предстои да видите кои са препоръчаните претенденти ”. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в отговор на въпрос обсъждана ли е кандидатурата на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР