Хипертонията е заболяване, което се проявява най-вече с напредване на

...
Хипертонията е заболяване, което се проявява най-вече с напредване на
Коментари Харесай

Скритите симптоми на хипертония, които често остават незабелязани

Хипертонията е заболяване, което се демонстрира най-много с придвижване на възрастта. Но все пак се следи наклонност за " подмладяване " на болестта - т.е. усилват се броят млади пациенти хипертоници.

Много разнообразни фактори могат да предизвикат болестта, само че признаците се демонстрират по еднакъв метод. Някои от тях постоянно остават незабелязани.

Какви са признаците на високо кръвно налягане?

Високото кръвно налягане е най-вече асимптоматично, до момента в който не докара до едно или няколко съществени положения.

Внезапният скок на кръвното налягане може да аргументи следните признаци:
замъглено зрение кървене от носа диспнея болежка в гърдите зашеметяване главоболие
Проблеми със зрението

Повишаването на кръвното налягане може да натовари кръвоносните съдове на тялото.

Ретината е най-чувствителната към светлина тъкан и постоянно тя се оказва наранена от покачването на артериалното налягане. Високото кръвно налягане може да докара до замъглено зрение, спукани очни капиляри и слепота.

Кървене от носа
 Колко боровинки би трябвало да изядете, с цел да свалите кръвното си? Колко боровинки би трябвало да изядете, с цел да свалите кръвното си?
Неслучайно боровинките са избрани за суперхрана. Те защищават от когнитивно увреждане и сърдечно-съдови болести. Доказано е, ч...

Високото кръвно поврежда кръвоносните съдове в носа.

Възможно е пациентите да получават чести или продължителни кръвоизливи от носа при внезапен скок в стойностите на кръвното налягане.

Диспнея

Тъй като високото кръвно налягане нападна кръвоносните съдове, които хранят белите дробове, това може да аргументи зной. Симптомът демонстрира положение, наречено белодробна хипертония, което може да аргументи обилни вреди на организма, в случай че не се вземат ограничения в точния момент.

Болка в гърдите
 Ето кои са най-честите неточности при мерене на кръвно Ето кои са най-честите неточности при мерене на кръвно
Стойностите на систолното и диасистолното артериално кръвно налягане се одобряват за знак, до каква степен са зародили проблеми, свързани...

Налягането прави артериите по-малко еластични, намалявайки притока на кръв и О2 към сърцето. Намаленият кръвен поток може да аргументи болежка в гърдите, известна още като ангина пекторис.

Замайване

Експертите от дълго време разискват връзката сред високото кръвно налягане и замаяността. Хипертониците могат да получат „ пристъпи на замаяност “, когато кръвното им налягане се увеличи. Но приемът на някои медикаменти също предизвиква замаяност.

Главоболие

Главоболието постоянно се изключва от листата на признаците на високо кръвно налягане. Въпреки това, Американската кардиологична асоциация (AHA) го смята за признак на хипертонична рецесия.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР