Хиперинфлацията ще промени всичко. Това заяви съоснователят на Twitter Джак

...
Хиперинфлацията ще промени всичко. Това заяви съоснователят на Twitter Джак
Коментари Харесай

Джак Дорси: Хиперинфлацията ще промени всичко

Хиперинфлацията ще промени всичко. Това съобщи съоснователят на Twitter Джак Дорси в обществената мрежа във връзка с възходящата инфлация по света, съобщи Си Ен Би Си.

„ Вече се случва “, добави той, визирайки данните от средата на месеца, съгласно които американската потребителска инфлация се е ускорила до 5,4% на годишна база през септември.

В петък ръководителят на Федералния запас на Съединени американски щати Джеръм Пауъл призна, че инфлационният напън в страната „ евентуално ще продължи по-дълго от предстоящото “, като добави, че той ще продължи и през идната година. Шефът на Фед сподели, че чака централната банка скоро да стартира да свива икономическите тласъци, въведени поради пандемията от COVID-19,  които съгласно критиците на политиката са провокирали усилване на инфлацията.

Освен с Twitter, Дорси е прочут и с поддръжката си за биткойна. Той не един път е казвал, че съоснованата от него компанията за компанията за разплащания Square търси способи да навлезе на пазара за копаене на криптовалути. Square има биткойн и подкрепя търговията с криптовалутата.

В отговор на мнения на консуматори в Twitter Дорси съобщи, че чака казусът с хиперинфлацията да ескалира в международен мащаб. „ Скоро ще се случи в Съединени американски щати, а и по света “, написа Дорси, който сега е основен изпълнителен шеф на Twitter и Square.

Интересното в тази ситуация е, че Дорси не приказва единствено за ускорение на инфлацията, а за хиперинфлация – развой при който бързо растящите цени могат да обезценят доста валути и да срутен цели стопански системи.

Милиардерът вложител Пол Тюдор Джоунс и други анализатори също чакат интервал на растяща инфлация. По-рано тази седмица Джоунс съобщи пред Си Ен Би Си, че има известно количество биткойни и смята криптовалутата за добър хедж против инфлацията.

„ Очевидно има място за крипто. Очевидно сега то печели конкуренцията със златото “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР