Хиперинфлацията може да предизвика най-значителната финансова криза след Втората световна

...
Хиперинфлацията може да предизвика най-значителната финансова криза след Втората световна
Коментари Харесай

Светът може да се изправи пред най-тежката финансова криза след Втората световна война

Хиперинфлацията може да провокира най-значителната финансова рецесия след Втората международна война в световен мащаб. Това предвижда американската компания за ръководство на вложения Elliott Management, представена от Business Insider.

В писмо до клиентите си, компанията предизвестява, че с края на ерата на евтините заеми вложителите все по-трудно ще съумяват да осъществят облага на фона на " извънредно предизвикателна " макроикономическа среда.

" Инвеститорите не би трябвало да одобряват, че са наясно и са видели всичко ", единствено тъй като са минали през минали интервали на финансови проблеми като рецесията с високорисковите ипотечни заеми през 2008 година, разясняват от компанията.

Тази година към този момент беше неприятна година за пазарите, като световните акции означиха загуба от 28 трилиона $ съгласно данни на Bloomberg.

Според компанията Elliott Management за влошаващата се финансова картина значително виновност носят централните банки. Повечето не показват същинския провинен за рекордно високата инфлация, а приписват ценовия напън на разстройства във веригата на доставки, вместо на разхлабена парична политика.

Хиперинфлацията може да докара до " световно разделяне в обществото ", споделя още компанията. Пазарите може да потънат до ново дъно, " на фона на отрицателните течения, които остават на хоризонта ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР