Хиперинфлаацията във Венецуела достигна такива нива през март, че Нappy

...
Хиперинфлаацията във Венецуела достигна такива нива през март, че Нappy
Коментари Харесай

Страната, в която Happy Meal на McDonalds струва повече от месечна заплата

Хиперинфлаацията във Венецуела доближи такива равнища през март, че Нappy Meal на веригата за бързо хранене McDonalds коства повече от минималното месечно заплащане в страната.

Потребители на веригата споделят, че меню " Happy Meal " коства 18 500 венецуелски боливара през март, написа Business Insider. Тогава това е било повече от месечната заплата, макар че тя се е повишила и в този момент и 40 000 венецуелски боливара. Цените на менюто и други артикули са над два пъти по-скъпи от тези в Испания.

Обектът на веригата за бързо хранене е бил празен, защото никой не е влизал поради настъпилата хиперинфлаация, която е довела до недостъпните цени.

На жителите на Венецуела е изключително мъчно да си разрешат артикули от първа нужда. Освен храната, те не могат и да си набират и нужните медикаменти, а и неналичието на електричество в допълнение затруднява живота им. Около 3 милиона души са избягали от страната.

Нейната валута - венецуелският боливар е изгубил 99 % от цената си от 2013 година насам. Населението е прибягнало до потреблението на бартер или други способи, с цел да се снабди с това, което му е належащо.

Парите в страната са изгубили дотолкоз цената си, че хората там ги съпоставят с тези от играта " Монополи ".

" Много хора разясняват това, в което се трансформира валутата. Тя е тъкмо като хартийките, служещи за банкноти в играта " Монополи ". Това е знак за безумната обстановка, в която се намираме ", споделят жители на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР