Хиперхидратирането или прекомерното изпотяване ни кара да се срамуваме и

...
Хиперхидратирането или прекомерното изпотяване ни кара да се срамуваме и
Коментари Харесай

9 продукта, които ще ви помогнат да се отървете от неприятната миризма на тялото

Хиперхидратирането или несъразмерното изпотяване ни кара да се срамим и да се усещаме неловко. Някои артикули като домати, зеле или кафе усилват изпотяването и вършат миризмата на потта по-силна и по-остра. Въпреки това, има артикули, които могат да минимизират тази характерност на човешкото тяло.

Ето какви артикули би трябвало да добавите към вашата диета, с цел да се отървете от неприятната миризма на тялото и да се чувствате по-уверени.

1. Кокосово масло

Кокосовото масло е един от най-ефективните артикули, които могат да придадат на тялото ви прелестен мирис. Неговите антимикробни свойства лимитират растежа на бактериите,докато лауриновата киселина в състава му унищожава острата миризма. Разбира се, самата пот няма да изчезне.

Препоръчително е да нанасяте маслото в зоната на подмишниците 1-2 пъти дневно след взимане на душ.

2. Лимон и други цитрусови плодове

Миризмата на подмишниците не е единственото нещо, което антисептичните свойства на лимона оказват помощ да се отстрани. Точно като кокосовото масло, лимоновият сок може да управлява неприятния мирис, породен от нездравословните бактерии. Пиенето на чаша лимонена вода заран (при изискване, че стомахът ви може да се оправи с нея) може да помогне за управлението на този проблем. Друг вид е да изстискате 1/2 от лимона, да го разтриeте по стъпала и подмишниците си, да изчакате да изсъхне и да си вземете душ по-късно.

3. Семена от сминдух

Семената на това растение работят като антиоксидант. Те освен отстраняват токсините от тялото, само че и предотвратяват разпространяването на инфекции, които предизвикват неприятни миризми. За да получите стремежи резултат, разредете 1 ч.л. семена с преварена вода и го оставете да се вари. Семената могат да се прибавят и към чай.

4. Магданоз

Магданозът е известно национално средство за унищожаване на неприятната миризма на тялото. Високото наличие на хлорофил и свежият му мирис му придават дезодориращ резултат. Тази билка почиства тялото и се бори с бактерии, които вършат миризмата на тялото неприятна.

Проучванията демонстрират, че магданозът може сполучливо да се бори със серните съединения.Можете да употребявате магданоз в салати или топли ястия или да приготвите сушени стъбла и листа, с цел да се отървете от неприятната миризма на тялото.

5. Градински чай

Градинският чай съдържа флавоноиди като апигенин, диосметин и лутеолин. Освен това,съставът на растението има витамини, фитонциди и други съединения. Градинският чайима няколко лечебни свойства като хемостатично, отхрачващо, диуретично,противовъзпалително, стягащо и антибактериално, с помощта на тази централизация на хранителни субстанции.

Листата и цветята на това растение могат да оказват помощ за превъзмогване на изпотяването. Те могат да се употребяват в инфузии и отвари и даже могат да се прибавят към вана и да се ползват върху тялото. Трябва обаче да внимавате, тъй като високата централизация на биологично дейни субстанции може да провокира странични резултати.

6. Мента

Ментата има успокояващо свойство. Използването на този артикул понижава броя на импулсите, изпратени към потните жлези, което кара тялото да отделя по-малко количество секреция. Ментата може да се употребява прясна, сушена или като етерично масло както от вътрешната страна, по този начин и извън. Когато се употребява локално, тя има противовъзпалителен резултат и покрива тялото с прелестен мирис.

7. Канела

Добавянето на канела към храната е добър табиет. Известна е със способността си да отстрани неприятните миризми в устата. Ако се употребява всекидневно, тя стартира да въздейства на миризмата на тялото и оказва помощ да се отървете от несъразмерното изпотяване.

8. Зелен чай

Зеленият чай съдържа органични киселини и танин. Ето за какво има стягащи свойства, които спомагат за битката с несъразмерното изпотяване и предотвратяват растежа на бактериите.Той е потребен за краката, тялото и даже за устата. Пийте зелен чай всеки ден, с цел да получите по-добър резултат. Освен понижаване на изпотяването, този чай има удобен резултат върху метаболизма и е потребен за тези, които желаят да отслабнат.

9. Розмарин

Розмаринът може да блокира растежа на бактерии, които предизвикват неприятна миризма.Съдържа хлорофил и ментол, които имат дезодориращ резултат. Липсата на цинк в организма предизвиква прекалено изпотяване. Тъй като розмаринът съдържа цинк, това растение компенсира неналичието на този химичен детайл. Можете да вземете вани с розмарин или да разредите няколко капки етерично масло с 100 г вода и да избършете подмишниците с разтвора.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР